Yerel seçimler öncesi Zonguldak Muslu beldesinde çekilen video yeniden elden ele dolaşmaya başladı.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un beldede katıldığı bir seçim kampanyasında sarf ettiği sözler dönemde de gündeme gelmişti.

Belde Başkanı Murat Kabuk partililerle yapılan toplantıda Eren Enerji’nin seçim sonucunu etkilemesi için hamle yapılması önerisinde bulunuyor.

Üç dönemdir CHP’li Sabahattin Adıyaman’ın başkan seçildiği Muslu’da seçimi kazanmak istediklerini belirten Kabuk, İl Başkanı Zeki Tosun’a; “Eren Holding yöneticilerine söyleseniz de belediyeyi kazanmamız durumunda işçi alımı yapacakları noktasında bir açıklama yapsalar” diyor.

Tosun ise konuşmasının bir bölümünde;

 “Eren Holding’in ipleri Cumhurbaşkanımızın elinde. Onların Cumhurbaşkanı ile ters düşebilme ihtimalleri yok” sözleri dikkat çekiyor.

Kampanya döneminde dönem dönem sinirlerin gerildiği Muslu’da Eren Enerji işçi alımı için söz vermemiş ancak Zonguldak Belediye Başkanı seçilen Dr. Ömer Selim Alan’a 100 bin dolarlık seçim desteği ile gündeme gelmişti. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Uzun Mehmet Camii’deki tören öncesi Zonguldak Belediyesi’ne 400 bin lira aktardığı da gelen bilgiler arasındaydı.

Tosun’un seçim dönemindeki sözleri tepki çekerken videonun yeniden gündeme gelmesinin perde arkasında ise Tosun’u görevden aldırma çabaları olduğu iddia ediliyor.

Editör: TE Bilişim