-ÖZEL HABER-
Ak Parti’de parti yönetimi içinde yapılan görev değişiklikleri krize neden oldu. Zonguldak Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Çağla Dursun’un bu görevden alınacağını öğrendiği için parti içi görevinden istifa ettiği öğrenilmişti. Z HABER’e konuşan Zeki Tosun, Çağla Dursun’un parti toplantılarına ve çalışmalarına gelip gidemediğini belirterek; “Biz icra değişikliği yaptık, bize ulaşan bir istifa yok. İstifayı basından duyduk. Çağla Dursun Seçim İşleri başkanıydı ancak işlerinden dolayı partiye gidip gelemiyordu. Böyle uygun gördük. Haftaya yine değişiklikler olabilir, sürekli birileri değişebilir. 40 yönetim kurulu üyemiz var. Değişiklik icrada yapıldı. İcra kurulu il başkanı tasarrufuyla belirlenir ve değiştirilir. Kendisinin hala yönetim kurulu üyeliği devam ediyor” demişti.
ÇAĞLA DURSUN YÖNETİMDEN VE PARTİDEN 
İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu gelişmelerin ardından Çağla Dursun cephesinde gergin bekleyiş devam ediyor. Tosun’un; “Çağla Dursun Seçim İşleri başkanıydı ancak işlerinden dolayı partiye gidip gelemiyordu” sözlerine çok içerlediği öğrenilen Çağla Dursun’un parti görevinden  istifa edip etmeyeceği merak konusu. Bir başka merak edilen olay ise partiden istifayı düşünüp düşünmediği. Ak Parti çevrelerinde Çağla Dursun’un partiden değil ancak yönetimden affını isteyebileceği yönünde iddialar dolaşıyor.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?
Ak Parti içinde konuşulan bir başka detay ise Çağla Dursun’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Üyesi Zonguldaklı Yüksel Kocaman’ın baldızı olması. Parti içinde yüksek sesle konuşulmasa da bu yakınlık her zaman gündemde. 
Bir başka iddia ise çağla Dursun’un Kocaman ile olan akrabalık bağını da kullanarak milletvekili adayı olacağı iddiası. İl Başkanı Zeki Tosun, Çağla Dursun’un adaylık şansını zayıflatma adına il başkan yardımcılığı görevinden alındığı iddialarını ise saçmalık olarak yorumluyor.

ZİYARETLER RAHATSIZLIK YARATTI
Parti çalışmalarına katılmadığı ifade edilen Çağla Dursun’un bazı kamu yöneticileri ve isimleri avukatlık bürosunda ağırlayarak sık sık fotoğraflar paylaşmasının da parti içinde tartışılır hale geldiği öğrenildi. O ziyaretçilerden biri de geçtiğimiz günlerde Vali Mustafa Tutulmaz olmuş, Tutulmaz’ın o ziyareti bazı Ak Partili yöneticiler arasında rahatsızlık yaratmıştı. Parti çevrelerinden gelen yorumların sonrasında Çağla Dursun’un seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevinden alınmasının yankıları uzun süre devam edecek görünüyor.