Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile görüşmek için Valilik önünde bekleyen Fevkani Köprüsü esnafı ile basın mensupları arasında gerginlik yaşandı. Bazı esnafların, gazetecilere hakaret ettiği iddia edildi. Gazeteciler kendilerine hakaret eden  esnafa tepki gösterdi. 
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Mustafa Emen, görevini yapan gazetecilere hakaret eden esnafı kınadı. 

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Köprü altı esnaflarından bazılarının yerel basın adına sahada birebir canlı haber yapan muhabirlerimize karşı kullandığı art niyetli sözleri, iftiraları, satılık yerel basın söylemlerini, narkoz alan basın yazamıyor ifadelerini şiddetle kendilerine iade ediyoruz. Kınıyoruz. Basın emekçilerini zan altında bırakanlarla hak ve hukuk adına yargı haklarımızı saklı tutuyoruz. Artık köprü altı esnafı işi gücü bırakıp yerel basına saldırmayı bıraksın, bundan sonra nerede iş akitlerini devam ettirecekler ona göre plan ve program yapsın.” dedi.

Zonguldak'ta acil durum! Tüm kurumlar teyakkuzda! Zonguldak'ta acil durum! Tüm kurumlar teyakkuzda!


Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen ise, “Bugüne kadar her zaman kamuoyunun yanında olmaya çalışan ve gece gündüz demeden, doğru olan neyse onu yapmaya gayret eden ve doğruluktan hiç şaşmayan basın mensuplarına, Valilik önünde toplanan köprü altı bazı esnafları tarafından sarf edilen çirkin ve hoş olmayan sözleri üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu hakaretleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bu tür hakaretlerin olması, biz basın mensuplarını son derece üzmüştür. Bu olayı kınıyoruz. Kaldı ki, Fevkani Köprü’nün yıkılması olayı, sayın Valiliğimizin öncülüğünde yapılması gereken bir durumdur. Bunu basın mensuplarına mal etmek son derece yanlıştır. Bir daha böyle olumsuz durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarının bir kez daha altını çiziyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: U. G.