Başkan Adayı Sesli 2024 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu belirterek, Kdz. Ereğli’de mahalle ve köyleri bir bütün olarak kabul edip o şekilde hizmet edeceklerini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Nazif Kaplan, mahalle ve köy muhtarları tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Sesli, muhtarların gününü pasta keserek kutladı. Ziyarette konuşan Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Nazif Kaplan, kendilerini yalnız bırakmadığı için Sesli’ye teşekkür etti. Başkan Vekili Kaplan konuşmasında “Önceki dönem ve 2024’de yapılacak seçimlerde de yine başkan adayımız Murat Sesli kardeşimiz, ağabeyimiz, muhtarlarımız hepiniz hoş geldiniz. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm muhtarlarım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Hepinizi çok seviyorum”

Belediye başkanı olmadan öncede başkanlık yaptığı dönemde tüm muhtarlara sevgi ve saygı duyduğunu belirten Başkan Sesli, 2024 yılında belediye başkanlığına yeniden seçildiğinde ilçeye birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceklerini söyledi. Sesli konuşmasında “Öncelikle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Görev yaptığım süre içerisinde muhtarlarımız bizim için hep değerli oldu. Belediye başkanı olmadan önce esnaflık yaparken de muhtarlarımız bizim için hep özel oldu. Belediye başkanı olduktan sonra benim onlara karşı olan saygım ve sevgimle beraber çok güzel birlikteliğimiz oldu. Göreve geldiğimde Ereğli’nin 23 mahallesi vardı. Bu 23 mahalle içerisinde bir biri ile tanışmayan muhtarlarımız vardı. Biz öncelikle tüm muhtarlarımızla birlikte bir kaynaşma ortamı sağladık. Eğer mahallelerimize hizmet etmek istiyorsak başta muhtar olacak. Mahallelerde yaşayanlar bireysel olarak dertlerini anlatmaya çalışırsa tam olarak çözüm olmuyor. Ama muhtarla beraber geldiği zaman her türlü sorunu çözülür. Mahalleler hizmet alıyorsa elbette en büyük pay muhtarlarımızındır. Sizlerle belediye, kaymakamlık ve diğer kamu kurumları ne kadar kaynaşırsa Kdz. Ereğli’ye o kadar fazla hizmet gelecektir. 2024’te Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına, Kdz. Ereğli’yi yönetmeye talibim. Nasip olurda yine Kdz. Ereğli’yi yönetirsek yine sizlerle beraber el ele, omuz omuza, sırt sırta vererek en iyi hizmeti nasıl vereceğimizin derdine düşeceğiz. Bunda da başarılı olacağız. Aynı dönemde sizlerinde seçimi var. Ben her birinize şimdiden başarılar diliyorum. Çok çalışan, kendisini mahallesinde yaşayanlara iyi anlatan zaten seçimi alacaktır. Sizler bu konuda zaten tecrübelisiniz. Hak eden kazansın. Benim gönlüm sizler gibi güzide insanlarla Kdz. Ereğli’ye hizmet etmek. İnşallah bundan sonra da daha nice muhtarlar gününde birlikte oluruz. Hepinizi çok seviyorum.” Sözlerine yer verdi.

ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da

“Kdz. Ereğli’yi mahalle ve köylerle bir bütün olarak kabul ediyorum”

Kdz. Ereğli’yi mahalle ve köyleri ile bir bütün olarak kabul ettiğini ifade eden Başkan Sesli, Kdz. Ereğli’nin il olmasının en büyük isteği olduğunu söyledi. Sesli konuşmasında şu sözlere yer verdi: Biz bütün Ereğli’ye hizmet etmek istiyoruz, sadece mahallelere değil, ki benim zamanımda birçok köy muhtarı bizden malzeme geldi aldı. Bizde ne kadar fazlalık varsa hepsini dağıttık. Gelen hiçbir muhtarımız geri dönmedi, elimizde olan varsa hepsinden faydalandılar. Biz Ereğli’yi sadece 31 mahalle olarak düşünmüyoruz, Ereğli’yi köyleriyle beraber düşünüyoruz. Bizim köy ve şehir ayrımcılığımız yok, çünkü iç içe geçmişiz. Bilin ki köyde olanın muhakkak şehirde de evi var. Onun için ben Ereğli’yi sadece mahalleler olarak kabul etmiyorum, bir bütün olarak kabul ediyorum. Zaten 2 köy daha kuruldu 96 oldu. Hizmet ederken bunlara da dikkat edeceğiz. El ele verip çalışacağız. Ereğli önce tabi İl olursa hepimiz mutlu oluruz. Ereğli ile ilgili güzel projelerimiz var. Biz istiyoruz ki yaşadığımız yer güzel olsun. Bunu yapacak olan da baştakiler, yani belediyeler ve muhtarlar. Sizlere de büyük görevler düşüyor ki bu görevi de zaten yapıyorsunuz iyi biliyorum. Belediye de yetkililerin kapısını aşındıran, onlara nefes aldırmayan arkadaşlarım var hizmet almak için. Muhtarlarımıza da bakıyorum onlarda da büyük başarılar var. Bir de şu gerçek var, bu sene köylerde de çok düğünlere, sünnetlere gittim. Bilhassa köy yollarında bayağı yatırım var. Bitmeyen yerler var mı var, ama eskiden böyle değildi. Allah devletten de razı olsun, kim hizmet ediyorsa ondan razı olsun. İnşallah daha güzel bir Ereğli için, daha güzel Ereğli’nin köyleri için hep beraber mücadele ederiz. Burada da hepimize pay düşüyor.”

Editör: Melisa Sapaz