Eğitimden kazandıklarını eğitime yatırıyorlar
Eğitimden kazandıklarını eğitime yatırıyorlar
İçeriği Görüntüle

Üsteğmen Kalyoncu için ilk tören görev yaptığı Kahramanmaraş’ta düzenlenecek. Askeri yetkililer tarafından organize edilecek törende silah arkadaşları, komutanları ve kent protokolü hazır bulunacak. Türk bayrağına sarılı naaşın önünde saygı duruşunda bulunulacak, dualar edilecek ve Kalyoncu’nun özgeçmişi okunacak. Törenin ardından naaş hava yolu ile Zonguldak’a gönderilecek.

Zonguldak’a getirilecek olan cenaze, Kandilli beldesine götürülecek. Burada aile evinin önünde ve belde halkının katılımıyla helallik alınacak. Vatandaşların genç subaya son görevlerini yerine getirmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor. Acı haberin duyulmasının ardından beldede hüzün hakim olurken, Kalyoncu ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. Komşular ve yakınları taziye için aileyi yalnız bırakmadı.

Kandilli’deki helalliğin ardından Üsteğmen Hüsnü Doğan Kalyoncu’nun naaşı Trabzon’a uğurlanacak. Cenazenin aile kabristanında defnedileceği öğrenildi. Defin törenine askeri yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.