AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan basın açıklamasında bulunarak her yılın 67. gününün Dünya Zonguldak Günü olarak kutlanması teklifinde bulunmuştu. Çağlayan'ın bu önerisi bir çok kişi tarafından destek buldu. 

Her yılın 67. gününün Dünya Zonguldak Günü olarak kutlanması önerisine bir destek de Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'ndan geldi. Çiloğlu Çağlayan'ın bu teklifini çok güzel bulduğunu söyleyen bir açıklama yayınladı.

"Cumhuriyetin ilk vilayeti ve Emeğin Başkenti Zonguldak, tarihten bu güne çok büyük sınavlardan geçti. Kömürün bulunmasıyla bölgede başlayan emek yoğun çalışma, ülke sanayisini kalkındıran bir kent ve bu memleket için yeraltında verilen emek şehitleri…

Zonguldak bu gün de yine doğalgaz keşfi ile o eski değerine kavuşuyor. Bu toprakların taşı elmas, suyu doğalgaz… Bugünlerde gündeme gelen Dünya Zonguldak Günü olarak kutlanması önerisi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

"Kimse işten çıkarılmayacak" demişti! Bu sözler ne oldu Erol Başkan? "Kimse işten çıkarılmayacak" demişti! Bu sözler ne oldu Erol Başkan?

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği olarak Pazar günü Dedeman Otel’de gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuzun sloganı da ‘ZONGULDAK BULUŞMASI’dır. Çünkü Zonguldak, her zaman ortak paydamızdır. Her yıl, yılın 67’nci gününün Dünya Zonguldak Günü olarak kutlanması önerisine sivil toplum kuruluşu olarak destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Bu çalışmanın siyasi ortamdan uzak Zonguldak birlikteliği kapsamında desteklenmesi ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde hayata geçirilmesi isabetli olacaktır.

Dernek olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olan güçlü bir Zonguldak vurgusunu yaptık. Yine Türkiye ve dünyada ‘Zonguldak Lobisi’ oluşturulması gerektiğini belirterek bu alanda önemli çalışmalara imza attık. Dünya Zonguldak Günü çalışması da bu lobinin oluşmasında önemli katkı sağlayacak ve Zonguldaklılık ruhunu ateşlendirecektir. Zonguldak’ın artık bir araya gelmesi, yüzünü dünyaya çevirmesi ve kabuğundan çıkması şarttır. Atılacak olan bu önemli adımın en güçlü destekçilerinden birisi olacağımızın bilinmesini ister, tüm kesimleri bu anlamlı çalışmaya katılıma davet ederiz."

Editör: Tuğçe Atalar