Bu sezon Bölgesel Amatör Lig 2. Grubun lider takımı Kahtaspor forması giyen başarılı filebekçisi Devrekli Burak Onur, kazanmış olduğu 4 şampiyonluk ile Alt liglerin enleri arasına adını yazmış durumda.

Burak Onur kimdir? İşte hikayesi

Burak Onur, 1986 yılında Zonguldak'ın Devrek ilçesinde dünyaya geldi. Futbola 11 yaşında doğduğu şehrin takımı Devrek Eğitimspor altyapısında başladı. Bir yıl kaldıktan sonra Devrek Belediyespor'a geçti. 3 yıl burada oynadıktan sonra Ankara takımlarından Türk Telekomspor’a transfer oldu. Genç Burak için önemli bir adım olmuştu. Türk Telekomspor o dönemler TFF 1. Ligde mücadele ediyordu. Türk Telekomspor alt yapısında iyice kendini geliştirerek genç Milli takıma seçildi. O dönemler Arda Turan, Mehmet Güven’ler ile aynı takımda oynama şansı buldu. Genç Burak tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyordu çünkü kariyeri için çok ciddi bir adım atmıştı.

Profesyonelliğe Geçiş

Genç Burak henüz 18 yaşında A takıma yükseldi o sene 7 maçta ilk 11 oynayarak profesyonellik kariyerine merhaba demiş oldu. Burada genç yaşına rağmen olumlu performansıyla Süper lig takımlarından Konyaspor'un dikkatini çekiyor. Burak için her şey oldu bitti, Türkiye'nin sayılı kalecileri arasına adımı yazdıracağım diye düşünürken Türk Telekomspor yüksek bonservis istediği için transfer gerçekleşmiyor. Genç file bekçisi yıkılsa da futbolun bu gerçeklerine de boyun eğmek zorunda kalıyor. Genç file bekçisi, 3 yıl Türk Telekom formasını giydikten sonra 2. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’na transfer oldu. Mersin İdmanyurdu’na genç filebekçisinin ayağı uğurlu geliyor ve takım o sene şampiyon olarak 1. Lige yükseliyor.

Şampiyonluklar Serisi

Burak Onur, 2010-2011 sezonu için 3. Lig takımlarından Denizli Büyükşehir Belediyespor ile anlaşma sağlıyor. O sene Denizli BŞ., play off maçlarında önce Beylerbeyi’ni finalde ise Amedspor'u yenerek 2. Lige yükseliyor ve Burak Onur play offta kurtadıklarıyla takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi oluyor. Daha sonra Amedspor’a transfer oluyor ve Amedspor formasıyla da direk şampiyon olarak 3. Ligden 2. Lige çıkma sevinci yaşıyor. Başarılı file bekçisinin yeni sezonda adresi 3.lig takımların Keçiörengücü oluyor. Keçiörengücü 3.Lig 3. Grubu lider tamamlayarak 2. Lige yükseliyor. Burak Onur ise son oynadığı 3 takımda da üst üste şampiyonluk yaşayarak 3. lige damga vuruyor. Daha 2. Lig’de Keçiörengücü, Tuzlaspor formalarının ardından Çorum FK formasıyla 3. Lig’e geri dönüyor. Ardından Bağcılar, Karacabey formalarını giydikten sonra bu sezon BAL'ın iddialı takımlarından Kahta ile anlaşıyor.

Şampiyon kalecinin Şampiyonluklarla dolu Öyküsü böyleydi. Merak edilen bir öyküsü de var: Acaba bu sezon Kahtaspor ile de 5. Şampiyonluğuna imza atabilecek mi?