Zonguldak Kamu Sen eski Başkanı Salih Alemdar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emekli çiftilerin 5 bin TL ikramiye almamasına tepki gösterdi. Alemdar, kendisinin MEB'den emekli olduğunu, çiftçi olmadığını fakat kendisine babadan kalan fındık bahçesi olduğunu ve verim arttırmak için mücadele ettiğini ifade ederek, "Bu yaptığım suç mu?" dedi

Metin Demir'den taziye mesajı! Metin Demir'den taziye mesajı!

"BEN EĞİTİMCİYİM, ÇİFTÇİ DEĞİLİM!"

Kamu sen eski Başkanı Salih Alemdar, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Karadenizde az veya çok fındık bahçesi olan emekli 5000 tl ikramiye alamadı. İşyeri olan,çalışan ve istihdam sağlayan emekliler 5000 tl ikramiye alamadılar. Ben bir eğitimciyim,çiftçi değilim. 30 yıl MEB baktığında görev yaptıktan sonra emekli oldum. Kısaca emekli öğretmenim. Babadan,dededen kalma 4 dönüm fındık bahçem vardır. Bu 4 dönüm fındık bahçesine bakıyor, verimi artırmak için mücadele ediyorum.
Bu yaptığım suç mu? Fındık bahçem 600-560 rakımda. En iyi verim aldığım yıl en fazla 400 kg fındığım oldu. Ve çiftçi belgem olduğu için 5000 tl ikramiye verilmedi... Komşularım var onların bazılarının 1 dönüm fındık bahçesi var. Onlarında çiftçi belgesi var  1 dönümlük çiftçi belgeleri var. Onlarda emekli ve onlarda 5000 tl alamadı Çalışan emekli maaşı yeterli olmadığından çalışıyor. Soruyorum: insanca yaşayacak bir maaşı olan emekli çalışma ihtiyacını duyar mı?

"SORALIM YETKİLİLERE SUÇ MU?"

Çalışan emekli, Çiftçi belgesi olan emekli, İş yeri olup istihdam sağlayıp vergi veren emekli 5000 tl ikramiye alamadı, neden? Çalışmak, üretmek,artı değer sağlamak ve istihdam sağlamak suç mu?
Soralım yetkililere suç mu? Anlayışa bakarmısınız!
Bu saydıklarım ödüllenip desteklenmesi gerekirken bilerek cezalandırılıyorlar. Bu saydıklarımın sayısı 4 milyondan fazla bir nüfus kitlesi.Yazık değil mi? Sayın yetkililer Türkiye Cümhuriyeti'nin anayasasının eşitlik ilkesi bu haksız hukuksuz uygulama hiç uymuyor.

T.C.nin 100.yılında emeklikere verilen 5000 tl lik ikramiye uygulaması, Hak-hukuk-adalete ilkelerine  uymuyor Ahlak kurallarına uymuyor Helal haram inancına uymuyor Yetkililere soruyorum;
Sizler emeklikere yaptığınız bu haksızlığı toplumu ikna edecek şekilde nasıl açıklayacaksınız ? Yekililer bu haksızlığı bu büyük kitlelerden özür dileyerek en kısa zamanda düzeltmeleri gerek."

Editör: Melisa Sapaz