Zonguldak’ta koronavirüs vakaları günlük 700’ün üzerine çıktı. Vatandaşlar koronavirüse yakalanmamak veya hafif atlatmak için bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel ürünlere yöneldi.

Zonguldak’ta 13 yıldır aktarlık yapan Ozan Sivriler koronavirüse iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlere yönelik talebin yeniden arttığını ifade etti.

Ozan Sivriler, vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı. “İki senedir bu hastalık sürecinde sonuç elde edilmiş ürünlerden kekik yağı çok etkili bir mikrop kırıcı. Boğaz enfeksiyonunda etkili. Suya veya kesme şekere iki üç damla damlatıldığında covid nedeniyle oluşan boğaz iltihabını tamamen kurutuyor.  Arı ürünü Propolis bağışıklığı güçlendiriyor. Vücut direncini arttırıyor. Hastalıklara karşı ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliği var. Sindirim sistemini geliştiriyor.

Bitkisel ürünlerin yanı sıra önerdiğimiz gıda takviyeleri de var. C vitamini, D vitamini, Efervesan tabletler var. Onları tavsiye ediyoruz. Karamürvel yine aynı şekilde bağışıklığı güçlendiriyor. Bu hastalığa bu mikroba yakalanmamak veya yakalanılsa dahi hafif bir şekilde atlatılması için genelde bunları tavsiye ediyoruz.“

Editör: TE Bilişim