Vali Erdoğan Bektaş, Koronavirüs ile ilgili son durumu aktardığı bilgilendirme toplantısında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner de hazır bulundu.

Güner, hastanelerdeki son durum hakkında bilgiler verirken, "Başvurudan 24 saat içerisinde sonuç verebiliyoruz. Zonguldak'ta günde 240 test yapıyoruz. Bir çok hastamızda ateş yok, bize ishalim diye gelende Koronavirüs çıkan var veya halsizim bitkinim çok uyuyorum diyende bu virüs çıkan var. Onun için belli başlı bir semptom yok. Herkes potansiyel olarak bu virüsü taşıyor olabilir. Onun için bundan sonra maske takın dedik. Başkalarını bulaştırmayın. Şuanda yoğun bakımda yatak sıkıntımız yok. Bu izolasyonu devam ettirip artışı hızlandırmamamız gerekiyor." dedi.

İyileşen hastalar ile ilgili de bilgi veren Güner, "20 hastamız taburcu oldu." dedi.

'ÖLÜM ORANLARI FAZLA'

Zonguldak'ta akciğer hastalıklarına yönelik özel bir çalışmalarının şu an olmadığını söyleyen Vali Bektaş, şunları söyledi:

"Zonguldak maden kenti. Buna yönelik bazı rahatsızlıklar olabiliyor. Meslek hastalığı için özel bir çalışmamız yok. Zonguldak'ın sağlık yapısını herkesin bildiği bir şey. Ölüm oranları burada şimdilik fazla gözüküyor inşallah böyle devam etmez. Hocalarımız bunu oraya bağlıyorlar. Bu virüs çok bulaşıcı, çok öldürücü değil ama Zonguldak'ta bizim hassasiyetimizden dolayı sıkıntı oluşturuyor."

Editör: TE Bilişim