Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularına yanıt verirken, Ereğli hakkında yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi.

Ereğli için sürprizlerinin olduğunu ifade eden Özölçer, yeni bölümler ve yeni programlar açarak öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerinden bahsetti. “14 bin 500 metrekarelik bina Ereğli Eğitim Fakültesi’nin hakkıdır. Senelerdir orada küçük binada sürünüyorlar.” şeklinde konuşan Özölçer, yeni fakülteler kampüsünde çalışmaların sürdüğünü ve Ereğli’de Teknopark kurulması ile ilgili ise yer sorununun olduğunu ancak girişimlerin devam ettiğini ifade etti.

Basın toplantısında Ereğli için de birtakım açıklamalarda bulunan Rektör Özölçer; “Şu anda Ereğli’de 3 fakülte 2 meslek yüksekokulu var. 6 bin civarında öğrencimiz var ve artabilir. Şu anda yeni hiçbir şey açmasak; fakülte meslek yüksekokulu açmasak bile öğrenci sayısını en az 3-4 bin daha arttırabilirim zaten. Yer kısıtlılığından dolayı arttıramıyoruz, birinci sebebi. Ereğli Eğitim Fakültesi bizim için çok değerli, en büyük fakültelerimizden birisi. Sınıf yok, hocalarımız 3’er 4’er kişi oturuyor. Denizcilik Fakültesi, Turizm Fakültesi ve meslek yüksekokulunun olduğu diğer kampüste de öyle.” dedi.

“EREĞLİ İÇİN SÜRPRİZLER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter! Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter!

Ereğli’de yeni fakülteler kampüsünde çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Özölçer konuşmasında; “Şu anda yeni fakülteler kampüsünde yapılan binanın metrekaresi 14 bin 500 metrekare, 2 fakültelik yer var. 1 bina daha var 6 bin 500 metrekare her an başlayabiliriz para bulduğumuz an. 1 bina daha var onun izin problemleri hala halledilemedi. Ereğli için sürprizler yapmayı düşünüyoruz. Ereğli’nin hayali üniversite olmak. Merkez kampüsten uzaklık bir sorun. Öğrenciler açısından da sorun, bizim açımızdan da sorun. Büyüyeceğiz, sürprizimiz olacak, onu söylüyorum. 14 bin 500 metrekarelik bina seneye büyük ihtimal bitebilir. Kaba inşaatı bitti ama hala işleri var. Zaten büyük bir rahatlama ve öğrenci sayısında artış başlayacak. Başvurduğumuz programlar da var. Ama yeni sürprizler yapmayı da düşünüyoruz. Ereğli de önemli bizim için elimizden geldiği kadar. Açık söyleyeyim ben Rektörüm, Ereğli’ye arkamı da dönebilirdim; bunlar zaten il olmak istiyorlar, üniversite olmak istiyorlar; beş kuruş para harcamam, kadro harcamam, program açmam, bütün enerjimi buraya harcayabilirdim. Ama onu yapamam, ahlaksızlık olur. Elimizden gelenin en iyisini oraya da yapıyoruz. Bakım onarımdan tut, yeni kadro açma ve programlar; bu başvurduğumuz programlar içinde Ereğli’deki fakültelerde ve meslek yüksekokulunda yeni bölüm ve programlar var. Açıldığı zaman öğrenci sayısı artacak. Bina da biterse; bana kalırsa önce 14 bin 500 metrekarelik bina Ereğli Eğitim Fakültesi’nin hakkıdır. Senelerdir orada küçük bina da sürünüyorlar. Yeni fakülte açıyorsak bile başka bir yerde açmalıyız. Ya da ikinci binada. Veyahut da bir kısmına Eğitim Fakültesi’ni yerleştirmeliyiz, çünkü değerli bir fakülte ve öğrenci sayısı da çok yüksek, potansiyeli de var.  Önce onlar yerleşmeli ve yanına başka fakülte açılır. O ayrı bir sürpriz konusu.” ifadelerine yer verdi.

“TEKNOPARK İÇİN ŞARTLARI ZORLUYORUZ”

Ereğli’de Teknopark kurulması için şartları zorladıklarını belirten Rektör Özölçer, “Ama bina lazım. Ticaret ve Sanayi Odasıyla filan biraz para tedarik etmek lazım. Biz çabalıyoruz. Çakırlar Holding var mesela oraya gidiyorum, önümüzde yepyeni bir ufuk. Onlarla görüştük ve protokol imzaladık. Diyorlar ki yepyeni program açacağız. Mesela Türkiye Petrolleri ile yaptığımız ilişkinin bir benzerini o kadar büyük olmasa bile Çakırlar Holding ile belki yapacağız. Mesela döküm ile ilgili bölüm istiyorlar. Bu holdingin yaptığı işin 3 tanesi Ereğli’de, Türkiye’de 5 fabrika varmış bu konuda çalışan. Belki etkili bir şey yapacağız. Diğer holdinglere de tek tek gidiyoruz. Onlar da çok güzel yaklaştılar sağ olsunlar. Alaplı Meslek Yüksekokulu için de güzel gelişmeler olacak. Orası da gerçekten büyük ve kampüsü de güzel biliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Editör: Tuğçe Atalar