Enerji-SA Başkent EDAŞ elektrik dağıtım sorumluluk alanında yer alan Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak için hafta sonu kuvvetli fırtına ve bazı bölgelerde kar yağışı uyarısı yapılmasıyla birlikte çok sayıda ekiple teyakkuza geçtiğini yayınladı. Hatta abonelere yolladıkları sms ile bilgilendirmede de bulunan Enerji-Sa yine yetersiz kaldı.
Zonguldak’ta akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli fırtına nedeniyle, hatlardaki iletkenlerin birbirine temasından kaynaklanabilecek çeşitli güvenlik risklerine karşı Başkent EDAŞ ekipleri, kontrollü elektrik kesintileri gerçekleştirdi.  Bazı noktalarda tel kopması direk devrilmesi durumlarına da müdahalede bulunan ekiplerin çabası yetersiz kaldı.
Zonguldak’ın birçok noktasında tüm gece boyunca elektrik kesintileri devam ederken fırtınanın dinmesine rağmen saatlerce elektrik verilemeyen noktalarda vatandaşlar isyan etti.

Fırtına öncesi takviye gönderilmesini değil altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirten bir vatandaş “Mesaj gönderip şöyle hazırız böyle takviye gönderdik diyen enerji-sa yüzünden donduk. 21 saat boyunca elektrik yok. Kombimiz çalışmadı. Bu nasıl hazırlık” diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medyadan gelen tepkileri görmek için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz.

Ergen siyasetçiler! Ergen siyasetçiler!

Zonguldaklılar isyanda! Neredesin Enerji-Sa? Zonguldaklılar isyanda! Neredesin Enerji-Sa?

Vatandaş isyanda! "Sabancı'nın kapısına gideceğim" Vatandaş isyanda! "Sabancı'nın kapısına gideceğim"

Editör: U. G.