Ray spot, ray üzerindeki ışık kaynaklarının bir arada ve sürekli olarak yerleştirildiği bina içi aydınlatma ve ışık sağlamanın en modern yöntemlerinden biridir. Raylı aydınlatmalar hem rayın içinde hareket etmesi hem de 360 ​​derece dönmesi nedeniyle ticari ve konut alanlarının aydınlatılmasında uygun çözümler sunmaktadır. Bu ışık, mutfak ve yatak odasından otoparka kadar konut alanının birçok yeri için uygundur.

Her konut biriminin çekirdeğini genellikle mutfaklar oluşturur ve bunlar sosyal bir alan görevi görür. Örneğin yemek pişirmek için direkt aydınlatma gerekli olup, mutfakta yemek yeme alanı varsa uygun tasarıma sahip raylı sistem kullanmak bu kısma cevap verebilir.Tavan tipine ve yüksekliğine göre tipini seçebilirsiniz. Ray spot aydınlatmasının mesafesini ve ışıkların birbirine olan mesafesini seçin.

Ray spot duvara iki şekilde monte edilebilir:

Raylı Işıklarla Duvar Aydınlatması

Bu yöntemde ray spot, ışığı duvar ile zemin arasındaki bağlantı noktası olan yukarıdan aşağıya doğru parlayacak şekilde monte edilir. Bu yöntemi uygulamak için tavan yüksekliği 280 cm veya daha az ise rayı duvardan yaklaşık 60 ila 90 cm mesafeye monte edin. Tavan 280 cm'den (280 ila 330 cm) yüksekse rayı duvardan 90 ila 120 cm mesafeye monte edin.

Ray ışığının en önemli özellikleri

• LED teknolojisinden yapılmıştır

• Düşük enerji tüketimi

• Ray üzerine kolay ve rahat kurulum

• Ayarlanabilir pozlama

• Vurgulu bir şekilde ışık yayabilme yeteneği

• Ray ışıklarının sıcaklık artışına karşı yüksek direnci

e Arşiv Nedir? e Arşiv Nedir?

• Farklı açılarda aydınlatma imkanı

• Her spot için ayrı kablolamaya gerek yoktur ve tüm spotlar için gerekli enerji tek yönde ve ray içindeki kablolardan sağlanır.

Uygun bir ışık çıkışına sahip olmak için bazı raylı ışık ipuçları:

Ray spotla aydınlatma yaparken en önemli noktalardan biri mekana uygun ışığın seçilmesidir. Ray ışığının gücü, alanın büyüklüğü, boyutları veya alanın kullanımı gibi birçok şeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Dialux yazılımını kullanarak veya aydınlatma uzmanlarından rehberlik alarak mekanınızı aydınlatırken tam olarak istediğiniz sayıda ray spot alın, çünkü ray ışıklarında çok fazla ve uygunsuz ışık göz kamaşmasına ve bunun sonucunda yorgunluğa, diğer taraftan Düşük Yetersiz ışık da nesnelerin ve mekanın düzgün görülememesine neden olur.

Diğer bir husus ise kaliteli bir raya sahip olmaktır, çünkü ışıklar rayın içine tavana veya duvara monte edilir ve rayın kalitesi uygun değilse rayı hareket ettirirken ışıkların açılıp kapanmasına neden olur veya Rayın içine bir ışık eklendiğinde ray ağırlaşır. Kaliteli ray genellikle alüminyumdan yapılır ve tasarımı ışıkların maksimum ağırlığını taşıyabilecek ve orijinal şeklinden sapmayacak şekilde olmalıdır.

Raylı hafif raylar ray konnektörü vasıtasıyla birbirine bağlanabilir. Bu arayüzler direkt arayüz, L şekilli arayüz, T şekilli arayüz, kesişim arayüzü ve açılı arayüz şeklinde farklı tiplerdedir. Bu nedenle hafif raylı sistemin uzunluğunu istenilen uzunlukta uzatmanın yanı sıra rayınızı da istenilen şekle getirebilirsiniz.

farklı ölçülerde tasarlayıp istenilen mekana yerleştirip bu sayede aydınlatma sisteminizi daha spesifik gösterebilirsiniz.

Genel olarak mağaza, galeri gibi mekanlarda raylı aydınlatmalar kullanılabilir. Işık radyasyonunun vurgulanması gereken durumlarda ve nesneler veya özel unsurlar üzerinde bu spotların kullanılması tavsiye edilir. Bu sistemdeki ışıklar farklı yönlere döndürülebildiği gibi ray spotları da özel mekanlar ve özel aydınlatma amacıyla kullanılabilmektedir. Örneğin galeri mekanında raylı ışıklar kullanılıyorsa, her bir öğenin veya ürünün veya tabelanın ayrı ayrı özel bir ışıkla aydınlatılıp sergilenmesi mümkündür. Bu yüzden dikkat

Ziyaretçilerden de daha fazlasını alacağız.

Daha fazla tavsiye ve rehberlik için Tekwat teknik uzmanlarıyla ücretsiz olarak iletişime geçebilirsiniz.

Editör: U. G.