BARTIN

Plajda hortum paniği!

Abone Ol

Bartın Merkez İlçeye bağlı Hatipler Köyü plajında sabah saatlerinde yaşanan hortum korku dolu anlar yaşattı. Bu sabah 08.30 sıralarında denizde oluşan hortum karaya doğru yönelerek önüne ne kattıysa yıkıp darma dağın etti. Sahilde başlayıp sonrasında denize yakın alanlarda etkisini artıran hortum, İl Özel İdaresi tarafından sahile yapılan tuvalet, duş ve su deposunu yıktı. Vatandaşların bir çok malzemelerini de darma dağın eden hortum ve şiddetli rüzgar, beton avluları ve ağaçları metrelerce ileriye savurdu. Sabah hortumun yaşandığı alanı gören vatandaşlar adeta savaş alanını andıran bir kareyle karşılaştı. Afette can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Plajda tatil yapan Çaycumalı Fahri Özyurt afetin ortasında kaldı. Büyük korku yaşan Özyurt, durumu yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri tarafından afetin hasar tespit çalışmalarına, sabahın erken saatlerinden itibaren başlandı.

“Yüzükoyun Yatıp Dua Ettim”

Sahile tatil için gelen Çaycumalı Fahri Özyurt yaşanan bu olayın ortasında kaldı. Canını zor kurtaran Özyurt; “Hortumu gördüğümde her şey havada uçuşuyordu. Hemen aracıma gidip yüzükoyun yatıp dua ettim. Gerçekten çok zor bir durum. Benim dışımda çadır kuran başka insanlar da vardı. Allah’a hamd olsun ki hortum çadırların üzerinden gökyüzüne çıkıp gitti. Çadırların bulunduğu bölgede büyük bir çam ağacını devirdi. Devrilen ağacın çadırların üzerine devrilmemesi bir mucize. İki çadır arasına devrildi. Eğer aksi bir durum olsaydı can kaybına neden olabilirdi. Burada tuvaletler, duşa kabinler yerle bir oldu. Ağaçlar zarar gördü. İnsanların masa sandalyelerini, piknik masalarını ve avlularını söküp attı. İnşallah böyle afetler bir daha yaşanmaz” şeklinde ifade etti.

2018 Yılında da Yaşanmıştı

Benzer bir olay 2018 yılında da yaşanmıştı. Deniz üzerinden dalgalar arasında plaja ve Hatipler Köyü yerleşim alanına geçen hortum, birçok ev, ağaç ve elektrik direklerine zarar vermişti. Çok sayıda ev ve ahırda maddi hasar oluşurken birçok ağaç da kırılarak yolların ve evlerin üzerine devrilmişti.

Kaynak: AjansBartın