Pırlanta yüzük almak isteyenler genellikle önce modele bakıyor ve beğendiği bir tasarımı seçiyor. Elbette model son derece önemlidir. Ancak pırlanta yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken farklı unsurların da olduğunu unutmamak gerekir. Pırlantalar hakkında biraz daha bilgi sahibi olmanız, tercih yaparken yanılmanızın önüne geçebilir. Bilmeniz gerekenleri ve aynı zamanda tercih yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini hemen aktarıyoruz.

Pırlantada 4C Nedir?

İlk olarak bilmeniz gereken husus pırlanta konusunda sıklıkla karşınıza çıkacak olan 4C unsuru olmalıdır. 4C olarak adlandırılan, pırlantaların özelliklerini yansıtan 4 kavramın kısaltılmış halidir.

  1. Cut (Kesim)
  2. Clarity (Berraklık)
  3. Color (Renk)
  4. Carat Weight (Karat Ağırlığı)

Bu 4 özellik, tüm dünya genelinde pırlantaların fiyatını da doğrudan etkileyen hususlardır. Hatta fiyatlar doğrudan 4C dikkate alınarak belirleniyor da diyebiliriz. Elbette pırlanta tektaşların işçiliği, kullanılan altının kaç ayar olduğu gibi hususlar da fiyatlarda belirleyici oluyor.

●       Cut (Kesim)

Pırlantalarda kesim oldukça önemlidir. Çünkü nasıl bir kesim tekniğinin uygulandığı, pırlantanın ne kadar ışıltılı olduğunu da etkiler. Pırlantanın facet olarak adlandırılan yüzey sayısının fazlalığı da ışıltısını etkiliyor ve yüzey sayısının fazlalığı da kesimi ile ilgilidir. Yuvarlak kesimin çok daha fazla tercih edildiği bilgisini de aktaralım.

●       Clarity (Berraklık)

Öncelikle kusursuz pırlantanın olmadığını belirtmeliyiz. Neredeyse tüm pırlantalar çeşitli lekelere sahip olabiliyor ve bu lekeler sadece profesyonel bir inceleme ile görünüyor. Berraklık ise pırlantanın ne kadar lekeli ya da lekesiz olduğu ile alakalı bir kavramdır. En lekesiz olanlar ise en kıymetli pırlantalardır.

●       Color (Renk)

Pırlantaların renkleri harfler ile kodlanır. Beyaza en yakın olan en nadir elmaslardır ve bunlar da D harfi ile kodlanır. Sarıya en yakın olanlar ise Z harfi ile kodlanır ve diğerlerine nazaran en az kıymetli olanlardır. Pırlanta yüzüklerin rengi de fiyatını etkiler.

●       Carat Weight (Karat Ağırlığı)

Elmasın boyutunu ifade eden kavram da karat olarak adlandırılır. Pırlantanın boyutunun artması ise fiyatının da arttığı anlamına gelir. Pırlanta bir yüzük satın almak istediğinizde mutlaka yüksek karat değerine sahip bir modele yönelmeniz gerekmiyor.

Pırlanta Seçimi Yaparken Bunlara Dikkat!

Artık pırlantalarda 4C kavramının ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Şimdi de tercih yaparken dikkat etmeniz gereken unsurları öğrenmelisiniz. Öncelikle üzerinde durulması gereken unsurun güvenilir bir platformdan alışveriş yapılması gerektiği olduğunu belirtelim.

Sahte Pırlantadan Uzak Durun!

Maalesef piyasada çok sayıda sahte pırlanta var ve baget yüzük almak isteyen kişilerin karşısına aldatıcı yani sahte pırlantalar da çıkabilir. Çıplak gözle baktığınızda gerçek pırlanta ile sahtesini ayırt etmeniz pek mümkün olmaz. Bu nedenle sadece güvenilir platformlar üzerinden yüzük alışverişi yapmanız gerekir.

Koçak Pırlanta, bu noktada en çok tercih edilen isimlerden biri oluyor. Tamamı sertifikalı olan ve sadece gerçek pırlanta yüzükleri beğeniye sunan Koçak Pırlanta internet sitesi üzerinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Pırlantaların son derece kıymetli doğal taşlar olduğunu unutmayın. Gerçek değerinden çok daha düşük fiyatlar karşınıza çıkıyorsa pırlantanın gerçek olup olmadığını sorgulamanız gerekir.

Elbette bu durum mutlaka çok yüksek rakamlardan oluşan bir bütçe ayırmanız gerektiği anlamına gelmez. Koçak Pırlanta, gayet makul rakamlarla pırlanta yüzük satın alabileceğiniz platformlardan biridir. Üstelik pırlantanın gerçek olup olmadığı konusunda bir endişe yaşamanız da gerekmiyor.

Modelleri İncelemeden Karar Vermeyin!

Pırlanta baget yüzüğü ister kendiniz için alacak olun, ister sevdiğiniz biri için; modelleri incelemeden asla tercih yapmayın. Artık çok daha fazla sayıda model seçeneğinin olduğunu belirtmeliyiz. Bu da kullanıcıların karşısına daha fazla sayıda tasarım çıkıyor demektir. Sevdiğiniz birine pırlanta yüzük alacaksanız o kişinin zevklerini de dikkate alarak model seçimi yapabilirsiniz. Trendleri gözden geçirmeniz durumunda hangi tasarımların daha fazla tercih edildiği noktasında da bir fikir edinebilirsiniz.

CRM Programları ve Çözümleri CRM Programları ve Çözümleri

Baget Kesim Tektaş Yüzüklere Göz Atın!

Son dönemde baget kesim pırlanta modellerinin de büyük bir ilgi gördüğünü fark edeceksiniz. Tercihinizi bu yönde yapmaktan çekinmeyin. Çünkü pırlanta baget yüzük modelleri de gün geçtikçe daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. Sadece özel günlerde değil günlük hayatta da bu tasarımlar kullanılabiliyor. Koçak Pırlanta internet sitesinde trendleri net bir şekilde yansıtan pırlanta baget yüzük modellerini keyifle inceleyebilir, fiyatlara göz atabilirsiniz.

Editör: U. G.