Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan MHP İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Çep, aracına bırakılan mermi ile tehdit edildi.

Haluk Çep’e yapılan tehtidi yazan Ereğlili gazeteci Mustafa Uysal daha önce de kendisinin tehditler aldığını belirterek olayın tüm detaylarını anlattı.

Mustafa Uysal paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"MHP İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Çep’e şikayetinden vazgeçmesi için;

MAFYA USÜLU ÖLÜM TEHDİTİ !…

“Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan MHP İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Çep, Mafya usulü yöntem ile tehdit edildi!

Bu sabah MHP İlçe Başkan Yardımcısı ve Erdemir personeli Haluk Çek’in aracına 4

Tabanca Mermi çekirdeği ile birlikte tehdit pusulası konuldu.

Bilgisayar yazılısından çıktı alınarak konulan notta “ BAK KOÇUM ŞİKAYETİNDEN BİRAN ÖNCE VAZGEÇ ÖNCE İŞİNDEN SONRA CANINDAN” Mesajının altına “ YAZIK ZİYAN OLACAK” Yazıldı.

Yazık Ziyan Olacak Yazısındaki kelimelerin Y, Z, O harfleri bold olarak yazılarak Yusuf Ziya Odabaş’ın ismi ima edildiği düşünülüyor!

Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri kriminal inceleme yaparak, delilleri topladı.

EREĞLİ’DE GERGİNLİK TIRMANIYOR!

Nisan ayında yapılan Türk Metal Sendikasının Genel Kurulunda tekrar Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Yusuf Ziya Odabaş’ın seçilmesiyle başlayan süreç, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesinin fesih edilmesi ve Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ın yerine 1 Nolu Şube kurulmasıyla başlamıştı.

Kdz.Ereğli’de bir cafede otururken Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, aralarında Şube Başkanı Altan Kalfanında bulunduğu adamlarıyla birlikte mafya usulü baskın yaparak bana da hakaret ederek tehditler savurmuştu.

ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da

Erdemir İşçisinin huzurunun iyice kaçmasına neden olan bu süreçte, işçi üzerindeki hakimiyetini yitiren Sendika yöneticileri, işçilere yasa dışı eylemler yaptırırken, bu yapılan eylemlerde işçinin yanında bulunmadılar. İşçiye vaad ettikleri takas, ihbar ve teşvik konusunda hiçbir olumlu sonuç alamadılar.

Sendika Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş birçok kez kalabalık ortamlarda birkaç isimle birlikte Haluk Çep’in düşmanı olduğunu söylediği kamuoyu tarafından biliniyor.

Kdz.Ereğli’de bu gerginliğin, çok daha vahim sonuçlar doğurmasından tedirginlik duyuluyor.”

Editör: U. G.