Akbelen’de yaşanan orman kesimi ile alevlenen tartışmalar nedeniyle Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da sahada.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için başlattığı ağaç katliamı günlerdir sürüyor.

Olaylar ve tepkiler nedeniyle polis ve jandarma ile vatandaşlar karşı karşıya gelirken olayları provakasyon çabası içinde olanların da varlığı dikkat çekiyor.

Kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili tartışmalar büyürken olayları ve tartışmayı yerinde gözlemlemek için giden isimlerden biri de CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu. Süreç, yargı kararları ve tartışmalarla ilgili vatandaşlarla konuşan Yavuzyılmaz’ın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

TEPKİ GÖSTERENLERE DE TEPKİ VAR
Kamuoyunda politik algı yarışı beraberinde bilgi kirliliği de doğurdu. Kesime 'dur' demek için bölgeye akın eden yöre halkının tepkisine tepki gösteren kanatların da paylaşımlar yaptıkları gözlenirken sahada yaşanan değişim ise uydu fotoğrafları ile ortaya çıktı.

VAHİM İDDİA
Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için ağaçları kesmekle kalmayıp, bölgede bulunan cami, kilise ile 80 evi yıktığı ve ayrıca arkeolojik kazı alanını da tahrip ettiği iddiaları da gündemde.

Zonguldak'ta silahlı kavga! 2 kişi yaralandı! Zonguldak'ta silahlı kavga! 2 kişi yaralandı!

Editör: Kağan İslamoğlu