YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok öğrenci okul kaydı öncesi ev telaşına girdi. Zonguldak’ın bazı ilçelerindeki 1+1 eşyalı kiralık evlerin fiyatının 15  bin TL’ye yaklaşması çok sayıda öğrenciyi ve ailesini zora sokuyor.

Bazı ev sahiplerinin öğrenciye ev vermem düşüncesinin yanı sıra asgari ücretliye ev vermem düşüncesi binlerce kişiyi mağdur ediyor.

Bazı emlak sitelerinde özellikle üniversite yakınlarındaki evlerin ‘SADECE MEMURA’ kiralık şekilde ilana sunulması da vatandaşların tepkisini çekmiş durumda.

Bazı emlakçının ev kiralayacak kişilere özellikle meslek ve gelir durumu sorduğu ve aldığı cevaplar karşısında “Ev sahibi bu maaşla kira verebileceğinize inanmaz, sadece memura kiraya vermek istiyor” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

ÖĞRENCİYE DEĞİL MEMURA

Zonguldak’ta üniversite yakınlarında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda özellikle öğrencilerin oturduğu apartmanlarda neredeyse yüzde 90 oranında memur (polis, jandarma, geçici görev için bulunanlar) olduğu belirtildi.

Öğrenciler ise üniversiteye uzak noktalarda 2+1 ya da 3+1 ev tutmak zorunda kalıyor. Bu evlerin kiraları ise 8-15 bin arasında değişebiliyor.

1+1 EVDE 5 KİŞİ!

KYK yetersizliği nedeni ile 2. yılında eve çıkmak isteyen öğrenciler 4-5 kişi ev arkadaşı olarak 1+1 evde yaşamak zorunda kalıyor.

Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar! Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar!

2. yılında eve çıkmak isteyen öğrencilerin en az 3-4 yıl boyunca Zonguldak’ta kalacağını düşünen ev sahipleri kiraya istedikleri oranda zam yapamayacakları için son sınıf öğrencileri tercih ediyor. Öğrenci mezun olup evi boşalttığı durumda dilediği gibi yeni kiracıya fiyat verebiliyor.

Öğrenciler ve aileleri konu hakkında bir düzenleme olmasını veya yurt kapasitelerinin artırılması konusunda destek bekliyor.

Editör: U. G.