AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, geçtiğimiz hafta, AK Parti Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti. 

Basın toplantısında soruları yanıtlayan değişim ve dönüşüme dikkat çekerek; “Enerji Bakanımızda bir randevu neticesinde uygun programda görüşme sağlandı. Buraya geldiğinde, biliyorsunuz Enerji Bakanımız TTK'nın kura çekimleri için Zonguldak'a gelmişti. Buranın Zonguldaklı hemşehrilerimizin gerek rödevans işletmelerimizin, gerek şehrin talepleriyle ilgili o programda biz talepte bulunmuştuk, randevu verildi. Biz de randevuya gittik. Şehrin gereksinimleriyle ilgili, talepleriyle ilgili Enerji Bakanımıza gerek dosyamızı gerekli fikirlerimizi ilettik. 

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR”

Çalışmalarına devam ediyorlar. Sayın Milletvekilimizin hedefimiz 'orası' demişti. O hedef sadece onun bir kısmı. Bizim buradaki hedefimiz aslında bir Zonguldak'ın projeksiyonu. Belediye Başkanımız şu anda bunun üzerinde çalışıyor. Biliyorsunuz köprü, aynı zamanda hem bir riski ortadan kaldırıyor hem de Zonguldak'ımızın projeksiyonunun çizilmesinde önemli bir rol oynuyor. Köprü kalktığında olacak. Köprünün arka tarafı, köprünün ön tarafı. Doğrusu, Çaydamar'a doğru olan kısımlarda ne olacak? Zonguldaklılar bekliyor, heyecanlandıracak, vatandaşımızı heyecanlandıracak.

Türkiye'de kaç hane Karadeniz doğalgazı kullanıyor? Türkiye'de kaç hane Karadeniz doğalgazı kullanıyor?

Çalışmalar şu anda yapılıyor hem sizler vasıtasıyla hem vatandaşlarımıza bunların sunumları da yapılacaktır. Çünkü zaten bu eksende Zonguldak'ımızın bir projeksiyonu ve vizyonu ekseninde milletvekilimiz de bu Kardemir'in kömürü depolama alanını gündeme getirmiştir. Gerekli çalışmalar bittiğinde sizlerle de paylaşılacak. Emin olabilirsiniz. Çok ciddi bir heyecan duyacağınız çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Editör: Bekir Ekici