Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra  Z HABER Gazetesi 2. Sayısında Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtladı

Zonguldak’ta istikrarın ve hizmet akışının devam edebilmesi için Cumhur İttifakı adayı Ömer Selim Alan’a destek isteyen Kotra, diğer ilçe ve beldelerde yarışacak olmalarının bir kırılma yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Kotra, Atilla Öksüz’ün sorularına verdiği yanıtta “Milliyetçi Hareket Partisi’nin diğer ilçe ve beldelerde yarışa katılması merkezi etkilemez. Sayın Alan bizim adayımız, Milliyetçi Hareket Partisinin, Sayın Devlet Bahçeli’nin adayıdır.” dedi.

Kotra’nın verdiği yanıtların bir bölümü şu şekilde (TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP’nin Zonguldak’ta hedefi nedir?
Mahalli İdareler seçimlerinde maalesef bugüne kadar Zonguldak’ta arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Bu dönem 31 dava arkadaşımız aday adaylığı sürecinde ‘biz de varız’ diyerek başvuruda bulunmuşlardır. Zonguldak Belediyesi’nde Cumhur İttifakı adayımız Sayın Ömer Selim Alan beyefendiyi destekliyoruz. Diğer 7 İlçe, 17 Belde adaylarımız açıklandıktan sonra arkadaşlarımız sahada çalışmaya başladılar. Bu dönem iddialı olduğumuz yerler var. Milliyetçi Hareket Partisinin 'Üretken Belediyecilik' anlayışını Zonguldaklı hemşerilerimiz ile tanıştırmak istiyoruz. Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı’da oluyor da Zonguldak’ta niye olmasın? İlçe ve belde belediyeleri kazanarak neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz.

Zonguldak Belediyesi için ittifak yaptınız ancak diğer yerlerde ittifak olarak hareket edemediniz? Bu ne anlama geliyor?
Ülkemizde 30 Büyükşehir, 51 İl, 922 İlçe, 390 belde olmak üzere toplam 1393 Belediye var. Hepsinin ayrı ayrı önemi var. MHP ve Ak Parti heyetleri 13 defa bir araya gelerek çalışmalarını tamamladılar. Buna göre il belediyesinde ittifak olacak diğerlerinde yarışacağız. Sorunuza gelirsek bu şu anlama geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 25 belediye başkan adayı var. İl Belediyesinde adayımız Ömer Selim Alan bey ilçe ve beldelerde ise diğer adaylarımız Milliyetçi Hareket Partisine yakışır bir şekilde ellerinden gelen mücadeleyi verip seçimi kazanmak için çalışacaklar. Siyasi partilerin adaylarının tamamı bizim rakiplerimizdir. Onların önlerinde yarışı tamamlamak için çalışacaklar. İl Başkanımız koordinesinde tüm teşkilatlarımız sahada olacak. Kimin ne yapacağına bakmıyoruz. Biz kazanacağız diye yola çıktık.

Ak Parti’nin kazanma ihtimali olan ilçe ve beldelerde MHP adayları seçime asılacak mı yoksa seçime girmiş olmak için mi yarışacak?
Herkesin kazanma ihtimali olduğu ilçe ve beldelerde bizim de kazanma ihtimalimiz var. Biz Ülkücüler görev yaparken 5000 şehidimizi hiç aklımızdan çıkarmayız. Siyasi rakiplerimiz ile tanışıklığımız olabilir. Hem geçmişte hem de bugün dostluk, arkadaşlık, komşuluk ilişkilerimiz olabilir. Hepsini severiz ama en çok teşkilatımızı. 55 yıllık bir çınar olan partimizi her şeyden ve herkesten daha çok severiz. Ak Partili arkadaşlarımız sandıktan birinci olarak çıkarlarsa zaten İttifakımızın Belediye başkanları olacaklar. Aynı şey bizim adaylarımız için de geçerli. Sahada ittifak ruhuna aykırı davranılmayacak ama rakip olduğumuz hiç unutulmayacak. Genel seçimleri düşünün milletvekillerinin hepsi ile tanışıyorum ama sahada rakiptik. Burada da aynı şey geçerli. Siyasette kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu! Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu!

İlçe ve beldelerde ittifak olmaması Zonguldak Merkez’de bulunan MHP’li seçmenin Ömer Selim Alan’a destek olmasını olumsuz etkiler mi?
Niye olumsuz etkilesin? Sayın Alan bizim adayımız, Milliyetçi Hareket Partisinin, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin adayıdır.

Ömer Selim Alan sizce nasıl bir aday, Zonguldak seçmeninin bu seçimde tepkisi nasıl olur?
Son yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası ülke genelinde sağlanan siyasi istikrara yerel yönetimlerin de katılması gerekiyor. Zonguldak seçmeninin istikrardan yana tavır alacaklarını arzu ediyoruz. Sayın Ömer Selim Alan’ı başarılı buluyor, yeni dönemde projelerini ve yapacaklarını biliyoruz. Zonguldak için de oldukça mutlu oluyor heyecanla sabırsızlıkla bekliyoruz.

Editör: U. G.