Zonguldak'ta koruma altındaki ağaçları katlettiler! Zonguldak'ta koruma altındaki ağaçları katlettiler!

Zonguldak'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu heyelan bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin durduğunu ve bölgedeki 14 evin tahliye edildiğini açıkladı.

Karalıoğlu Zonguldak'ta kurulan kriz masasına gelerek heyelan bölgesi hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karalıoğlu arama kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"AFAD ekipleri TTK’nın madencileri arama kurtarmalara başladı ama bir taraftan da yağmur yağmaya devam ediyor. Saat 22.00 civarında arama kurtarma faaliyetleri devam ederken maalesef ikinci bir heyelan sonucunda 21 arkadaşımız yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. 21 arkadaşımızın 15’i taburcu edildi. 6 arkadaşımızın tedavisi devam ediyor. Hayatını kaybeden arkadaşımız yok. Kırıkları olan arkadaşlarımız var.

Şuan da arama kurtarma faaliyetlerine mecburen ara vermiş bulunuyoruz. Bölgede hala tehlike devam ediyor. Yeni ekiplerimiz geliyor. Hava düzelir düzelmez arama kurtarma faaliyetleri başlayabilecek. 48 saattir aralıksız yağmur yağdığını ve metrekare başına 80 kilogramın üstünde yağış düştüğünü söyleyebilirim.

İnşallah sabah arama kurtarma faaliyetleri devam edecek. Ayrıca bölgede bulunan risk altındaki 14 evimizi de tahliye ettik. Bu evlerde yaşayan 42 vatandaşımız çıkartıldı. Güvenli evlere geçmeleri sağlandı."

Editör: U. G.