Zonguldak'ta da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan ücretsiz kömürlerde çok fazla toz ve toprak çıkması yardım alanların tepkisini çekti.

Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum! Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, yardım alan bir vatandaşa teslim edilen kömür torbalarını inceledi. Torbaların içerisinden çıkanların yarısından fazlasının taş ve toprak olmasına tepki gösterdi.

İhtiyaç sahibi bir vatandaşa dağıtılan yardım kömür çuvallarını açan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "Türkiye’nin dört bir yanında yardım amaçlı dağıtılan kömürlerin içerisinden kömürden çok taş çıktığına dair şikayetler geliyor. İhtiyaç sahibi insan sayısı her yıl artıyor. Yardım için dağıtılan kömürlerin içerisinden taş çıkıyor vatandaşımızla resmen dalga geçiliyor." diyerek tepki gösterdi.

Ertuğrul, “Her yıl ihtiyaç sahibi vatandaş sayısında artış görüyoruz. Bizim devletimiz her yıl şu kadar insana şu kadar yardım yaptık diyerek rakamlarla övünüyor. Ancak neden her yıl ihtiyaç sahibi insan sayısı biraz daha artıyor diye sorgulamıyor. Bizler ihtiyaç sahibi vatandaş sayısını en aza indirmek için çalışmalıyız. Aynı durum, çalışmayan emeklilere 5.000 TL ikramiye verileceğine dair düzenlemede de yaşandı. Biz tekliflerimizi verdik, 15.000 TL olsun herkese verilsin dedik. AKP – MHP oylarıyla reddedildi. 5.000 TL’lik yardımı bile vatandaşına çok gören iktidar, bunu bile daha az vatandaşa vermek için yoğun bir çaba gösterdi.” dedi.

Editör: Melisa Sapaz