Ak Parti ve MHP arasında aday dağılımı görüşmeleri devam ediyor. MHP; “Alaplı ve Devrek olmazsa olmazımızdır” derken Ak Parti iki – üş beldeden fazlasını bırakmıyor.

Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak! Zonguldak'a 11 yeni mahkeme kurulacak!

Yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti ve MHP’nin ilçe ve belde pazarlıkları devam ediyor.
Son gelişmeleri Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yorumladı.

Ak Parti ve MHP’nin seçimlerde birlikte hareket etme yaklaşımları MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün; “Seçime kendi adaylarımız ile gideceğiz” açıklaması ile krize dönmüş ardından MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ile Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan bir araya gelmişti. Çağlayan paylaştığı fotoğraf ile; “Sorun yok” mesajı verirken ertesi gün yapılan bir kuaför açılışında Zonguldak Belediyesi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Selim Alan’ın berber koltuğunda tıraş eden kişi ise MHP İL Başkanı Mustafa Öztürk idi.
Bu iki görüntü ve sonrasında çekilen yan yana fotoğraflar birliktelik görüntüsü verse de ittifak çalışmasının kesinleştiği anlamına gelmiyor.


***
MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün;
“25 belediyede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” açıklamasının perde arkasında ise genel merkez var.
Genel başkan yardımcısının ilçe başkanları ve bazı belediye başkan adaylarının olduğu görüşmede Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve milletvekillerinin; “25 Belediyeyi alacağız” şeklindeki açıklamalarını Öztürk’ün önüne koyarak; 
“Bunlar ne? Derhal bir açıklama yapıyoruz ve kendi adaylarımızla seçime gireceğimizi duyuruyoruz” dediği öğrenildi.

***
Diğer yandan Öztürk’ün açıklamasının yankıları devam ederken her iki partinin il, ilçe başkanlarının önümüzdeki hafta bir araya gelerek ilçe ve belde bazlı fikirlerini ortaya koymaları bekleniyor.
Görüşmeler neticesinde Öztürk’ün durumu genel merkeze taşıyarak olur alması gerekecek.
***
MHP Alaplı ve Devrek’i istiyor
Her iki partinin yerel düzeyde görüş birliği sağlayabilmesi için aday çıkartmak istediği yerler konusunda görüş ayrılığı var.
MHP Alaplı ve Devrek ilçe belediye başkan adaylıklarını istiyor.
Buna ilave olarak istediği altı belde var.
Beldelerin başında olan yer ise Çatalağzı ve Muslu.
MHP çevreleri Ak Parti’nin Alaplı ve Devrek dışında başka ilçe önerilerine sıcak olmamakla birlikte kabul görmemesi durumunda masadan çekilmeye hazır.


***
Ak Parti, Alaplı’nın MHP’ye bırakılması konusunda çekimser olmakla birlikte Zonguldak Belediyesi’ni yeniden kazanmak söz konusu olduğu için teklife uzakd değil.
Ancak Alaplı’nın yanında Devrek’i kesinlikle MHP’ye bırakmak istemiyor. Onun yerine Çaycuma önerisi ile masaya gelebilir. MHP’nin de Çaycuma için ‘hayır’ demesine kesin gözüyle bakılıyor.
***
Ak Parti ve MHP arasında aday bazlı pazarlıkların yanında meclis üyeliği bazlı görüşmeler de mümkün.
Ereğli, Kozlu ve Kilimli gibi yerlerde MHP’den güçlü isimlerin Ak Parti listelerinde yer alması üzerine de formül arayışlarının masaya gelmesi bekleniyor.
***
Her iki parti arasında yapılacak aday pazarlıklarını sonucu CHP’yi de yakından ilgilendiriyor. CHP’den aday olmak isteyenler MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün; “kendi adaylarımızla seçime gideceğiz” açıklaması ile umutlanmıştı ancak her iki parti arasında yapılacak görüşmeler sonuçlanmadan şimdilik kesin bir şey demek mümkün değil.

Editör: U. G.