CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır, taciz iddialarının ardından yıllar geçtikten sonra istifa eden Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin bu olaylara sessiz kalışına ve üzerinden uzun zaman geçtikten sonra istifa etmesini istemelerine de tepki gösteren Av. Kır, “AKP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan keşke konu ilk gündeme geldiği zaman konun takipçisi olup, gereğini yapsaydı.” dedi.

Minikler çiftlik hayatına hayran kaldı! Minikler çiftlik hayatına hayran kaldı!

Merve Kır’ın açıklaması şu şekilde:
“AKP iktidarında, Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi, Zonguldak’tada ne kadınlarımız ne de çocuklarımız korunabildi. Kamunun kontrolünde olması gereken özel kurslarda ve yurtlarda, kamuya ait koruma merkezlerinde çok sayıda ölümler, taciz ve tecavüz olayları yaşanıyor, halen yaşanmaya devam ediyor.

İktidar partisi temsilcilerinden bu güne kadar AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş ile ilgili bir açıklama duymadık. AKP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan keşke konu ilk gündeme geldiği zaman konun takipçisi olup, gereğini yapsaydı. Aradan aylar geçtikten sonra biz istifasını istedik, partiden istifa etti demek yerine, bu kız kardeşlerimiz uğradıkları sözlü ve fiziki taciz yüzünden zor günler geçirirken, bu taciz olayının mahkemeye yansıdığı dönemde AKP’li Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş bu kız kardeşlerimize baskı ve mobingin uygularken olaya müdahale etseydi.  

Maalesef ki kadına, çocuğa yönelik taciz, şiddet, her geçen gün artmakta ve şiddeti, tacizi, kadın cinayetlerini önleyecek, kadınları ve çocukları koruyacak önlemler gerçek anlamda alınmamaktadır.

Biz Cumhuriyet Halk Partili kasımlar olarak tacize, şiddete, tecavüze uğrayan bütün kız kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş tarafından sözlü ve fiziki tacize uğrayan kız kardeşlerimizin de yanındayız ve hukuki sürecinin sonuna kadar takipçisiz. Hukuki sürecin  de biran önce hızlanmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını mağdur kız kardeşlerimiz ve milletimiz adına bekliyoruz”

Editör: U. G.