Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyon oldu. 1988’de kulüpler şampiyonasından lige dönüştürülen ve bu yıl 36. sezonunu geride bırakan Turkcell Süper Lig’de 2023 yılı şampiyonu final kademesi ikinci gün yarışlarının ardından belli oldu.
Fenerbahçe kadınlarda 285,5, erkeklerde 285 puanla zirveye yerleşirken, 2020 yılından sonra ilk kez iki şampiyonluk birden kazandı.
İzmir Atatürk Stadyumu Atletizm Pisti’nde yapılan final kademesi ikinci gün yarışmalarının tamamlanmasının ardından Fenerbahçe şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşarken  Fenerbahçe kadınlarda 10, erkeklerde ise 22’inci lig kupası şampiyonluğunu yaşadı.  

Kömürspor'un son maçına Kasap! Kömürspor'un son maçına Kasap!


 
Ayrıca Sarı-lacivertli kulüp, final kademesi ikinci gün müsabakalarında kadınlarda 7 birincilik, 9 ikincilik, 2 de üçüncülük elde ederken, erkeklerde ise 10 birincilik, 5 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti.     

Bu sonuçların ardından Fenerbahçe kadınlarda 285,5 puanla şampiyon olurken; Enka 285 puanla ikinci, Batman Petrol Spor Kulübü ise 205 puanla üçüncülük elde etti.   


Fenerbahçe erkeklerde ise 285 puanla şampiyon olurken, Enka 280 puanla ikinci, Galatasaray ise 183 puanla üçüncü oldu.
Zonguldaklı Milli Atletler Melike Malkoç, Doğukan Kılcıoğlu'nun, Milli Antrenörü Utku Duman ve Fenerbahçe Atletizm Şubesi Sorumlusu Zonguldaklı İhsan Özden alınan çifte şampiyonluk nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirterek "Sporcularımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Editör: U. G.