46 yıl boyunca biriktirdi! Burada tarih ve hazine var! 46 yıl boyunca biriktirdi! Burada tarih ve hazine var!
Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemile Gül, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlker Sarıkaya ve daire müdürleri öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi Müdürü Sezgin İnam yaptığı konuşmasında;
 “2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olarak ilan edilen Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi, misyonu gereği fen ve matematik alanlarında öğrencilerine başarılı bir akademik eğitim vermenin yanı sıra; sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de önem vermekte; çalışmalarını yalnızca okul bazlı değil çevre ve bölge haklını da kapsayacak, faydalanmalarını sağlayacak şekilde planlamaktadır. Buradan hareketle 2019 yılından bu yana gerçekleştirdikleri 'Zonguldak Çözüyor' Matematik Yarışmasının amacı; etkinliklere dayalı matematik öğreniminin ve bireysel başarının önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmek, ilimizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmaktır.
 Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi’nin başlattığı ve İlimizin eğitimdeki marka değeri haline gelmiş olan “Zonguldak Okuyor” projesinden sonra bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Zonguldak Çözüyor” projesine il genelinden 50 okuldan 150 öğrenci katılım sağlamıştır.
Bu Proje kapsamında Bizleri Destekleyen hayırsever ve yöneticilerimize yarışmaya katılan okullarımıza, yarışmanın hazırlanmasında büyük emeği olan idrecilerime, öğretmen arkadaşlarıma, personelime, öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi
İl genelinden başvuru yapan ve 50 okuldan 150 öğrencinin yarıştığı matematik yarışması iki etap şeklinde düzenlendi. Yarışmanın ilk etabındda 50 okul adına yarışan 150 öğrenci hem okulları hem kendileri için ter döktü.  ilk etap sınavında okul olarak basarı göstererek ilk beşe girmeyi başaran öğrenciler yarışmanın birincisinin belirleneceği ikinci etapta ter döktü.
İlk etepta yapılan yarışma sonrası ikinci etap için sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenci ve öğretmenler Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi öğrencilerinin açmış olduğu bilim ve teknoliji standlarını gezerek vakit geçirdi.
Kıran kırana geçen yarışmanın üçüncüsü Kozlu Ortaokulu, ikincisi Kilimli Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu olurken yarışmanın galibi Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu oldu.
Yarışmanın ilk etabında ter döken öğrencilerden bireysel olarak basari göstererek ilk üçe giren öğrenciler şu şekilde oldu; bireysel başarı üçüncüsü Ereğli Merih Şule Ortaokulu'ndan Ela Nehir Erdoğan, ikinci Fark Eğitim Kurumları Sınav Koleji’nden Beray Ustaoğlu ve birinci ise Kozlu Ortaokulu’ndan Arda Tanrıver oldu.
Yarışmada dereceye giren okulların matematik öğretmenleri ve öğrencilerine ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Editör: Şeyma Kaya