Kdz. Ereğli'de çalıştığı iş yerinde darp edildi! O anlar kamerada! Kdz. Ereğli'de çalıştığı iş yerinde darp edildi! O anlar kamerada!

Burası Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi. Atatürk Bulvarı ile kafeteryalar arasında kalan dinlence bölümü. Saat 16.50’de çekilen fotoğraf ise Haber Merkezi’ne iletilen kişi, orada geçen bir vatandaş…
 

KANAYAN YARA OLDU; ÇÖZÜMÜ!
Ereğli Belediyesi’nin dinlenilmesi için oluşturduğu alana, farklı guruplar halinde ‘her gün’ geldikleri öne sürülen çocukların; burada bira ve diğer alkollü içekleri tüketerek vakit geçirdikleri öne sürülüyor. Kimisi en fazla 15 yaşında kız ve erkek çocukları bira içiyor; sohbetlerini uzaktan duyanlar ise duydukları sözlere kulaklarını kapamak zorunda kalıyor. Hatta; onlardan daha da küçük olan 10-11 yaşlarındaki çocuklar, ağabey-abla dedikleri ‘büyüklerini’ izliyor…     
Cadde sakinleri, oradan geçen vatandaşlar esnaf; çok kez zabıta ve polise başvurdukları, ekiplerin gelip uyarıda bulundukları ancak köklü bir çözüm üretilmediğinden şikayetçi oluyor. Çocukların derse girmeyip gün boyu ortamı amaç dışı kullandıkları ve suça yönelecek bir ortam oluştuğuna vurgu yapanlar da var(!)

Sorun ‘alkol mü’ yoksa 15 yaşındaki çocukların alkol satın alabilmesi mi bilinmez; ancak bu çocukların alkollü sohbetlerinin bir süre sonra kavgayla sonuçlanması üzücü bulunuyor.
Öte yandan sahil yürüyüşü yaptıktan sonra banklara oturup soluklanmak isteyenlerin bu çocuklar yüzünden hızla uzaklaşması, alanın amaç dışı kullanımının aileleri ve alandan yararlanmak isteyenleri de mağdur ettiği belirtiliyor.

Kaynak- Ereğli önder

Editör: Melisa Sapaz