Kozlu- Zonguldak arasında çalışan belediye özel halk otobüslerinin yükleyici firması KOZTAŞ, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz binişlerini kaldırdı. Geçtiğimiz gün yazılı açıklama yaparak Kozlu Belediyesi’nin vermesi gereken desteği vermediğini belirten KOZTAŞ Koop. Başkanı Engin Kızılkan süreç hakkındaki yeni gelişmeleri Z HABER’e anlattı.

İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı! İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı!

Kızılkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından düzenli olarak ödemesi yapılan desteğin belediye tarafından kendilerine verilmediğini bu yüzden ücretsiz binişleri kaldırdıklarını ifade etti.

“YA ZAM YAPACAĞIZ YA DESTEK ALACAĞIZ!”
Yaptıkları duyurunun ardından Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ile de görüştüklerini belirten Kızılkan:

“Biz diğer hatlara göre daha ucuz taşımacılık yapıyoruz. Aldığımız destekler ile bu hizmeti verebiliyorduk. Bakanlık bize bu desteği vatandaş mağdur olmasın firma mağdur olmasın diye veriyordu. Zaten aldığımız destek kesilince böyle birk arar almak zorunda kaldık. Destek olmadan ücretsiz taşımacılık yapamayız. Ya destek verilmesi lazım ya da fiyatlarımıza zam yapılması lazım. Bunun başka yolu yok. Altuğ Dökmeci ile görüştük. Konuyu detaylı bir şekilde anlattık. Şimdi ne yapacağımız konusunda da yarın yeni bir görüşmemiz olacak. Ben inanıyorum ki vatandaş mağdur olmasın diye anlaşmaya varabileceğiz” dedi.

Editör: U. G.