Fevkani Köprüaltı esnafının dün gece saatlerinde elektrik ve suyu kesilmesinin ardından valilik önünde toplanan esnaf Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na seslenerek, tepki gösterdi. 

Merve Arslan; "Türkiye’nin aydınlık geleceği için yapılan her türlü fedakarlığı önemsiyoruz" Merve Arslan; "Türkiye’nin aydınlık geleceği için yapılan her türlü fedakarlığı önemsiyoruz"

Köprüaltı esnafı Elmas Park’ta verilen yerlerin hazır olmadığını ve dükkanlarda elektrik olmadığın dolayı taşınma işlemini gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Köprüaltı esnafının avukatlığını yapan Meral Çolak yaptığı açıklamada;” Valimizi, çevre ve şehircilik il müdürünü ve esnaf odalarını yetkililerini Elmas Park’a davet ediyoruz. Burada inceleme yapsınlar ve esnafa kalıcı yerlerini ne zaman teslim edeceğini, kalıcı iş yerlerinin nerede ne şekilde olacağına dair de kesin teminat verilerek bu belirsizliğin artık giderilmesini ve Zonguldak gündemininde bu konulardan artık uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. Esnaf, esnaf diyerek burada büyük bir tepki toplanmasına da neden oluyor sanki esnafa yerler verildi, kalıcı yerleri hazırlandı esnaf sanki şımarık çocuklar gibi girmemekte direniyormuş gibi bir imaj yaratılıyor bundan da son derece rahatsızız. Esnafa verilen sözlerin de tutulmasını talep ediyoruz. Yerler 15 gün içerisinde hazır hale getirilip ay sonu ayın 30’u itibarı ile tahliyelerken olacağını taahhüt edilmişti ama esnafa hala geçici yerleri bile hazır edilmemişken elektrik ve suyunun kesilmesi çok büyük mağduriyettir bu kamu zararına sebep olacaktır” dedi.

Editör: Melisa Sapaz