Geçtiğimiz haftalarda Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapılan toplantıda projenin yol haritası belirlendi. Toplantıya katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, projenin detaylarını anlattı.

ZONGULDAK’A KADAR UZATILDI
Şahin “Zonguldak Ticaret Odası ve TÜRSAB’ın Batı Karadeniz Bölge Başkanlığı seferin Zonguldak’a kadar uzaması konusunda bir çalışma sergiledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda trenin Safranbolu’ya değil, Zonguldak’a kadar gitmesi kararlaştırıldı. Trenin cuma günü gidip, pazar günü dönmesi, turların da gidiş kısmının trenle, dönüşünün de otobüsle yapılması planlandı. Yani sadece bir bacağında tren kullanılacak. Rotalar da buna göre düzenlenecek” dedi.

İLK SEFER NİSAN BAŞINDA
Seferlerin önümüzdeki yıl nisan ayı başı itibarıyla başlayacağı bilgisini veren Şahin, yedi haftalık bir paket için anlaşmaya varıldığını, güzergâhın Ankara Kalecik’ten başlayarak Çankırı-Karabük-Zonguldak yönünde olacağını aktardı. Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören Doğu Ekspresi gibi bir sefer oturtmayı düşündüklerini ifade eden Şahin “Karaelmas Ekspresi ile Karadeniz Bölgesi’ne olan turizm hareketliliğini artırmayı amaçlıyoruz. Hem acenteler hem de demir yolları açısından talep var. O yüzden ilerleyen zamanlarda Doğu Ekspresi gibi rağbet göreceğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı! Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı!

KIŞIN "DOĞU EKSPRESİ" YAZIN "KARAELMAS"
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, tren seyahati yapmak isteyenlerin kışın Doğu Ekspresi ile Kars’a, baharda da ‘Karaelmas Ekspresi’ ile Karadeniz’e gitme imkânı bulacağını söyledi. Şahin, “Doğu Ekspresi treni bölgede kar yağdığından çok değerli. Ancak Zonguldak da ilkbahar ve sonbaharda sezonu olan bir bölge. Bu şekilde aslında birbirlerini tamamlayacaklar diyebiliriz” diye konuştu.

Editör: U. G.