Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Büyükşehirlerdeki talep fazlalığının da etkili olduğu bu durum karşısında vatandaşlar ceplerindeki paraya göre ev bulmakta zorlanıyor. Karabük’te özellikle öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı 100. Yıl ve Beşbinevler mahallelerinde en az kira fiyatı 10 bin liraya dayandı.

3+1 DAİRE 14 BİN

Son olarak Beşbinevler Bahçelievler mahallesinde 3+1 daireye 14 bin lira aylık kira istenmesi tepkilere yol açtı. Sosyal medyada gündem olan ilan ile ilgili bir sosyal medya kullanıcısı, “Allah tan korkun!!! Karabük gibi bir yerde 14.000 tl kiralık ev mi olur bunları hiç mi denetleyen kimse yok.. Vicdansızlarrr  Bunu neden paylaştım. Bende bir kiracıyım öyle algı yaptılar ki Karabük’te vicdansızlar. Ev sahibim benden bugün öyle bir kira artışı istiyor ki ben ne yapacağımı bilemedim devletimiz gereğini yapsın vicdansızlara” dedi.

Kimseyi umursamadılar! Gelin-damat korku saçtı! Kimseyi umursamadılar! Gelin-damat korku saçtı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye genelinde kira bedellerinin hızla yükseldiğini kaydeden vatandaşlar, emekli ve işçi kenti olan Karabük’te kira bedellerinin büyük şehirleri aratmayacak oranlara yükselmesine sert tepki gösterdiler.

MUHTARDAN ‘VİCDAN ÇAĞRISI’

Üniversite öğrencilerinin en yoğun yaşadığı 100. Yıl Mahallesi’nin Muhtarı Bayram Marul, kiralık ev sorununun had safhada olduğunu belirterek “Allah öğrencilerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Ev sahiplerine vicdan çağrısında bulunan Marul, “Ev sahiplerinin biraz vicdanlı olmaları lazım. Öğrenciler elimize düştü dememeliler. Bu öğrenciler bizim geleceğimiz, hepimizin çocuğu var” diye konuştu.

Editör: Melisa Sapaz