Orman Bölge Müdürlüğü'ne personel alınacak! Orman Bölge Müdürlüğü'ne personel alınacak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır, Zonguldak’ta markette görevli kasiyere; “Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi” diye hakaret eden Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısına tepki göstererek “Ne giyeceğimizden, eteğimizden, başımızdaki başörtüden, bedenlerimizden elinizi çekin” dedi.
Merve Kır’ın açıklaması şu şekilde:
“Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde bir kurumda müdür yardımcısı olduğunu söyleyen kişinin, bir zincir market çalışanı kız kardeşimize "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan." diyerek hakaret eden zad, haddini bilsin.
Kadınların yaşam tercihlerine müdahale etmeye çalışmaktan vazgeçin artık. Kadınlar ne giyeceğini, başına takacağı başörtüsünü bu ve benzeri zihniyete soracak değil.
Hayatlarımıza, varoluşlarımıza, en temel insan haklarımıza, neşemize, özgürlük ve eşitlik tahayyülümüze yönelen bu patriyarkal kuşatmaya karşı biz kadınlar, çok iyi bildiğimiz o şeyi yapmaya devam ediyoruz. Sokakta, evde, işte, okulda ve meydanlarda her türlü engellemeye rağmen bir araya gelerek, direnerek, itiraz ederek, inat ederek, umut ederek, inancımızla ve öfkemizle mücadele ediyor, dünyanın her yerinde, ayrı ayrı, tarih yazıyoruz.
Şiddetten uzak, özgür ve eşit yaşama hakkımızdan, hayatlarımızdan, ne giyeceğimizden, eteğimizden, başımızdaki başörtüden, bedenlerimizden elinizi çekin.”
Editör: Şeyma Kaya