·       Ulaşılması zor hedefler koymayın. Çok hızlı kilo vermek, iş çıkışı egzersiz yapmaya benzer. Bunun yerine uygulayabileceğiniz değişikliklere gidin.

·       Bir plan yapın Diyet yaparken ne yiyeceğimizi herkes bilir, ancak günlük koşuşturmada ne atıştırırsak atıştırırsak, yanlış gidebiliriz. Yapılması gereken ana öğünlerde ve ara öğünlerde ne yiyeceğimizi önceden planlamak ve buna göre alışverişe çıkmaktır.

·       Dolabı temizleyin Buzdolabınızdaki soslar ve donmuş sebzeler, faydalı sebzelerle değiştirilmelidir.

·       Her gün çorbayı kaçırmadığınızdan emin olun. Özellikle pırasa, soğan ve sarımsaklı çorbaları tercih edin. Çünkü bu sebzeler vücuttaki fazla sıvıların atılmasına yardımcı olur.

·       Alkolü Bırakın. Haftada 1-2 defa alma kararı, haftanın ilerleyen saatlerinde miktarın artmasına neden olacaktır.

·       Ceviz, meyve tüketin Günde 10 adet ceviz hem E vitamini hem de lif kaynağıdır. Öğleden sonra meyve ile tüketirseniz yemeğe kadar fazla acıkmanıza engel olur.

·       Daha fazla sebze Sebzeleri ara öğünlerde tüketin. Havuç ve salatalık çantanızda rahatlıkla taşınabilir.

·       Kahvaltı olmazsa olmazdır. Kahvaltıyı atlamak metabolizmayı zayıflatır.

·       Akşam yemeğinizi ikiye bölün Akşam yemeğinizin yarısını tüketin. Örneğin bolonez soslu spagetti yerine 3 köfte ve salata tercih edin.

·       Başlangıç ​​her zaman salatadır. Yemeğe salata ile başlayın. Yeşiller daha az beslenir. Yaklaşık en az 120 kalori daha az almanıza sebep olur.

·       Saat 20: 00'den sonra asla yemek yemeyin. Kalorisi yoğun tatlılardan ve dondurmalardan kaçının.

·       Dışarıda yemek için doğru mutfağı seçin, Hint, Çin ve Tayland mutfağı yağlı. Yunan ve Japon mutfaklarında yiyecek bakımından daha sağlıklı seçenekler var. Balık veya ızgara et, salata veya sebze ile yenildiğinde iyi bir seçim olacaktır.

·       Haftada bir öğün ile kendinizi şımartın Vücut, sürekli düşük kalorili gıda tüketimine iyi yanıt vermiyor. Haftada bir öğünde yüksek kalorili yiyecekler tüketerek diyetinizden çıkın.

·       Yeni seçimler yapın. Uzun yıllardır aynı şeyleri kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde yiyorsanız ve kilo veremiyorsanız, onları değiştirme zamanı gelmiştir. Sabah yediğiniz tahılların yerine yumurta ve tost kullanabilirsiniz.

·       Dişlerinizi tatlılarla fırçalayın. Dişlerinizi fırçalayarak tatlı arzulardan kurtulun. Yeşil çay, sakız ve limonlu buzlu su da krizin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

·       Egzersiz Günde bir saat egzersiz yaptığınızdan emin olun. Yürü ve öğrendiğin egzersizleri yap.

·       Ölçeğin kölesi olmayın. Terazi'nin kölesi olmayın. Asla haftada bir günden fazla tartmayın. Unutmayın, tartmak için en iyi zaman sabahtır.

·       10.000 adım atın ve günde 10.000 adım yürüyün. Bunun için şimdi bir adımsayar alın. Kilonuzu korumak günde 10 bin, kilo vermek için 12 bin ila 20 bin adım atmaya özen gösterin.

·       Kalori dengenize dikkat edin Kilo vermenin matematiği aslında çok basit. Aldığınız ve yaktığınız kalorilerin denge durumu. Günlük aldığından daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin. Tabii ki bütün günü kalori sayarak harcamak demeyeceğim, dengeli beslenme ve seçimlerinizin iyiliği de önemli ama bu konuda bilinçli olmak ve belli bir sınırın ötesine geçmemeye çalışmak kilo verme sürecinde size yardımcı olacaktır.

·       Daha yavaş yemeye özen gösterin Yemek yerken vücudunuzu dinlemek, yediğiniz yemeğe odaklanmak ve tokluk hissini arttırmak da önemlidir. Hızlı yemek, daha sonra tokluk sinyallerini hissedeceğiniz için kalori alımınızı artıracaktır. Küçük lokmalar almak, yemekle birlikte su içmek ve her lokmada çatal ve bıçağı bırakmak kalori alımını önemli ölçüde azaltır.

·       Size göre daha zayıf olan arkadaşlarınızdan yardım alın ve onların önerilerine uyun

Editör: Yaşar Atilla