Bir
Z HABER olarak pek çok haberimizde Kilimli sahil yolunda yaklaşık 6-8 metre kot düşürülmesinin yaşatabileceği sıkıntılara dikkat çekmiş, Karayolları yöneticilerini ve siyasileri uyarmıştık. Ancak ne bölge milletvekillerimiz bizlerin ve kamuoyundan gelen endişelere kulak verdi, ne de Karayolları dikkate aldı. Sonuç ortada.
*
İki
Şimdi karayolları yetkilileri Karadeniz’in dalgalarını sorumlu tutup; “bu kadarını beklemiyorduk” diyebilir ama Zonguldak’ta mahallenin delilerine sorsalar, Zonguldak kıyılarının yılda 4-5 defa büyük dalgalara maruz kaldığını öğrenebilirlerdi.
İşlerine gelmedi. Yanlış iş yapmakla kalmadılar yolun önünde bulunan ve yolu koruması  için dökülen kayaları iş makineleri ile alıp diğer yerlerde kullandılar.
*
Üç
Doğacak zararlar, milli servetin denize atılmasına neden olan yol mühendisleri ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bu yanlışı gördüğü halde ses çıkarmayan, oluruna bırakan yöneticiler ve siyasetçilerden tahsil edilecek mi?
Hayır!
*
Dört
Kilimli sahil yolu yapılırken Karadeniz’de daha öncesinde pek çok örneğini gördüğümüz çalışmalarda olduğu gibi yol çalışmalarıyla eş zamanlı olarak denize dikey konumda dalga kıranların yapılması gerekiyordu. Karayolları yetkilileri, siyasiler ve müteahhit firma bunu bilmiyor muydu? Müteahhit firma biliyorduysa göz göre göre daha fazla para kazanmak için mi bu çalışmayı yaptı?

Beş
Dalgaların durulması sonrasında yolun ne kadar zarar görüp görmediğine bakılacak. 
Dalgaların etkisi ile yolun tamamen parçalanması veya altının boşalması riski var. Mithatpaşa Tünelleri’nin açılışı için gelecek olan Erdoğan’ın bu sahil yolunu kullanarak Kilimli’ye kadar ulaşması bekleniyordu. Erdoğan’ın açılışını yapacağı yolda yaşanan bu rezaletin sorumluları şimdi hangi bahaneyi uyduracak?
*
Altı
Yol ve tünel konularında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sık sık bilgilendirerek, sürekli görseller paylaşan ve sorun yokmuş gibi davranan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı şimdi ne diyecek?

Editör: TE Bilişim