Zonguldak Filyos yolunun Kilimli sahil yolu geçişi beraberinde farklı tartışma ve polemikleri getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli ilçe Başkanı Erol Saral son açıklamasında; 
"Karadeniz Sahil Yolu, Kilimli şehir güzergahı geçişi ile ilgili olarak Kilimli halkının önemli kaygıları vardır. Kilimli sahilinde ve Kilimli Gültekin Parlar Parkı’nda yapılan işaretlemeler, projenin oldukça sorunlu olduğunu göstermektedir.  Sahil yolunun inşa projesinde olası sorunlar aşılmadan; halkın kaygıları giderilmeden yol yapımına başlanması yeni sorunlara yol açacaktır.
Bu sorunları özetlersek;
En önemlisi deniz seviyesinden yukarı 5,85 metrelik dolgu yapılacak olmasıdır. Proje uygulanırsa Kilimli kıyısı ile deniz arasına duvar çekilmiş olacaktır. Bu durumda, Kilimli halkı için bir kıyı şehrinde yaşıyor olmak anlamını yitirecektir. Görsel olarak, denizin maviliğini ve denizin dalgalarını izleyerek yürümek isteyen insanlar, karşılarında deniz yerine yüksekçe bir duvar göreceklerdir. Günün değişik saatlerinde gerek kıyı boyunca yürüyenler gerekse evlerinde bulunan ve sokaklarında hareket durumunda olan şehir halkı fiziki olarak olumsuz etkilenecektir. Sıcak yaz günlerinde serinletici deniz esintisi kıyıda yükselen duvar tarafından engellenmiş olacaktır” demişti.

MUAMMER AVCI’DAN JET YALANLAMA
Haberin ardından Z HABER’e ulaşan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı proje tadilatı yapılarak Erol Sarıal ve Kilimlili vatandaşların endişelendirecek bir durum olmadığını söyledi.
Avcı, paylaştığı görsel ve animasyon ile yolun geçeceği güzergahın son halini gösterdi.
Buna göre itirazların eski proje üzerinden yapıldığına dikkat çeken Avcı, eski plana göre yeşil çizginin olduğu yerden geçen yolun yeni planlamaya göre kırmızı çizginin olduğu yerden geçtiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim