Kilimli Anadolu Lisesi  mevcut olan 2 adet Erasmus+ projelerinden biri olan "Food Lab: translate recipes into Chemistry language" isimli projesi son toplantısına  Hırvatistan' ın Slavonski Brod şehrinde katılım sağladı. Toplantıya Romanya ortağı hariç Estonya ve Hırvatistan ortakları hazır bulundu.  Yapılan son hareketliliğe Kilimli’den 10 öğrenci ve 3 öğretmen ile katılım sağlandı.

Yapılan ziyarette, çeşitli yiyecekler ile kimya biliminin ortak noktaları konusunda etkinlikler yapıldı. Bu kapsamda gıda boyalarının organik bir şekilde hazırlanması, kullanılması konusunda etkinlikler yer aldı. Şehrin pazarına bir ziyaret yapılarak yöresel yiyeceklerin ve sebzelerin türleri ve tüketimi konusunda bilgi edinildi. Her ülke kendi yöresel yemek tarifleri kitabını hazırlayarak sunumlar yaptı ve küçük örnekler sergiledi. Yiyecek yapımı ve hazırlanması konusunda eğlenceli yarışmalar düzenlendi. Yapılan yarışmalarda Kilimli Anadolu Lisesi öğrencileri en başarılı gruplar arasında yerini aldı.

Çalışmalar kapsamında Hırvatistan'ın Osijek kentinde bulunan organik gıda hazırlanması ve tüketilmesi konusunda uzman bir restaurant gezisi ve yine organik üretim yapan bir süt ve süt ürünleri fabrikasınına ziyaretler gerçekleştirildi. Çalışmaların son günü ise Aşcılık ve El Sanatları üzerine çalışmalar yapan bir okulun ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette okul binası ve ürünlerin hazırlandığı mutfak, fırın vs. yerler gezildi, gıdalar hakkında bilgi alındı ve pişirme sürecine öğrenciler tarafından katılım sağlandı.

Tüm hareketlilik sürecinde Slavonski Brod şehrine ulaşmadan önce Bulgaristan'ın başkenti Sofya, Sırbıstan'ın Niş şehri ve başkenti Belgrad, Slavonski Brod' dan ayrıldıktan sonra Zonguldak' a dönüş esnasında Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu şehir olan Yunanistan'ın Selanik şehri ve yine Yunanistan'ın Kavala şehri ziyaret edildi.

Editör: TE Bilişim