Kdz. Ereğli ilçesinde kalbin büyük damarlarında doğumdan itibaren yapısal bozukluk olan 16 aylık Muhammet Ali’nin sağlığına kavuşması için 80 bin TL gerekiyor. Karaduman ailesi, kalbinde stentlerin takılı olduğu Muhammet bebeğin diğer çocuklar gibi uzun soluklu koşmasını, gülmesini istiyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesinde ikamet eden Onur ve Aysel Karaduman çiftinin 16 aylık oğulları Muhammet Ali Karaduman, konjenital kalp hastası olarak dünyaya geldi. Yaklaşık 9 ay önce 20 bin TL karşılığında ameliyatı gerçekleştirilen Muhammet bebeğin yaşama tutunması için doktorları, ikinci ameliyatın olmasına karar verdi.

Oğlu Muhammet Ali’nin doğuştan kalp hastası olduğunu söyleyen ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan Onur Karaduman (22), muayene ve ameliyat masraflarını karşılayamadığını ifade etti. Oğlunun acilen ameliyat edilmesi gerektiğini dile getiren baba Karaduman açıklamasında, “Muhammet 3 kez anjiyo oldu. 6 aylık iken şant ameliyatı oldu. Muhammet’in damarları ters olduğu için, kalp kapakçığında sıkıntı var. Muhammet’i biraz büyütmek için yapay damar gibi bir şey uyguladılar. Geçen Nisan ayında doktor ile görüşmemizde bu ameliyat için Muhammed uygun kiloda, yaz bitmeden ameliyat olması gerekiyor dedi bana. Ben de birikimimiz hiç yok dedim. Ameliyatı 80 bin TL tutuyor. Eşim ev hanımı, ben de inşaatlarda çalışıyorum. Maaşım çocuğumun mamasına, bezine, kendi yaşantımıza gidiyor ve kirada oturuyoruz. Ameliyatı gerçekleştirmezsek, Muhammet’i kaybedebiliriz” dedi.

“Muhammet’i kaybetmek istemiyorum”
Oğlunun hayata sıkı tutunması için ameliyatın gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken baba Karaduman, “Yardım bekliyorum, Muhammet ameliyat olsun başka bir şey beklemiyorum. 80 bin TL çok yüksek bir rakam. Yardım edebilecek olan varsa, Muhammet’in yaşaması için yardım elini uzatsınlar. Muhammet’i kaybetmek istemiyorum. Bu ameliyattan sonra, yaşama tutunacak. Şimdi geceleri terliyor, solunum sıkıntısı çekiyor. Ama ameliyat olursa biraz daha iyi olacak, düzelecek. Koşabilecek, hemen yorulmayacak. Şu anda 2-3 dakika oynasın, emeklesin hemen yoruluyor. Ben de Muhammet Ali’nin normal bir çocuk gibi yaşamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Oğlu için daha önce devlet kurumlarına başvuru yaptığını da aktaran Onur Karaduman, “Kaymakamlığa başvuru yapmak istedim, süreç çok uzun. Onaylanması falan uzun sürüyor. Çocuğumun ameliyat olması için 2 ay kaldı. Bu süre zarfı içinde imkanı yok” sözlerine yer verdi.

Muhammet Ali geceleri satürasyon cihazına bağlı uyuyor
Karaduman ailesi, gece uykusunda oğulları Muhammet Ali’nin kalp ritminde sıkıntı yaşadığını bağlı olduğu satürasyon cihazından ile anlıyor. Cihazın alarm vermesi ile anında sağlık ekiplerine bildiriliyor.

Onur Karaduman İletişim 0536 278 62 29

Editör: TE Bilişim