Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kdz. Ereğli 1. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Destici, kongrede önemli açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ne konuşurlarsa konuşsunlar, hangi anket sonuçlarını açıklarlarsa açıklasınlar, önemli olan sandıktır, önemli olan milli iradedir, milletin tercihidir." dedi.

BBP Ereğli 1. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Destici, başta şehit babaları olmak üzere tüm babaların gününü kutladı.

Destici, Kovid-19 salgınının dünyayı etkilediğini, salgın atlatıldığı gibi olumsuz etkilerinin de atlatılacağını ifade etti.

Öğrencilerin barınma konusuyla ilgili yeni bir hizmetin başlatılması önerisinde bulunan Destici, "Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumumuzla (KYK) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı birimlerimiz ortak çalışma yürüterek aynen yurt hizmetleri gibi üniversite öğrencilerimize ev hizmetleri vermeleri de sağlanmalıdır. Bunun alt yapısı hazırlanmalıdır ve gençlerimiz sağda solda ev aramak zorunda kalmamalı ya da bilmedikleri, tanımadıkları kişilerin tuzağına düşmemelidirler." diye konuştu.

Destici, KYK kredi ve burslarının öğrencilerin ciddi ihtiyaçlarını karşıladığını, bu nedenle geri ödemelerde birtakım kolaylıkların sağlanması konusunda düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyerek, "Bu konu da çalışma yürütülüyor, en kısa sürede bunun açıklanacağını ümit ediyorum." ifadesini kullandı

Cumhur İttifakı olarak halkın içinde olduklarını kaydeden Destici, vatandaşlara ellerini uzattıklarını söyledi.

Destici, temmuz ayında asgari ücrette yeni düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

Asgari ücretle ilgili en az enflasyon farkının verilmesi gerektiğini belirten Destici, emekli maaşları ve EYT ile ilgili düzenlemelerin de yapılacağına inandığını ifade etti.

Çay ve hububat ürünlerinin açıklanan taban fiyatlarının üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığını aktaran Destici, maliyetlerin düşürülmesi adına çiftçilerin kullandığı akaryakıtın ucuzlatılmasını, gübre ve tohum desteğinin de artırılması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim