Beycuma’ya bağlı Hacıali Köyü sakinleri Z HABER ihbar hattına ulaşarak sürekli ağaç kesimi yapıldığını belirterek yetkililerden açıklama beklediklerini ifade etti.

Köy sakinleri daha önce 2020 yılında Z HABER aracılığı ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a seslenmiş konu hakkında tatmin edici açıklama beklediklerini ifade etmişlerdi.

Öyle değil mi Şenol Ağabey? Öyle değil mi Şenol Ağabey?

3 YIL GEÇTİ KATLİAM DEVAM EDİYOR!

3 yıl geçmesine rağmen belirli aralıklarla bölgede kesimin devam ettiğini belirten Hacıali Köyü sakinleri “Ormanlarımızı kesmeye devam ediyorlar. Mezarlıklara bile girdiler. Yıllardır ağaçlar heyelandan korur diye öğrendik. Burada çalışanlar tam tersini söylüyor. Ağaç var diye heyelan oluyormuş o yüzden kesiyorlarmış. Ağaç kesmeye başladıktan sonra heyelan oldu. Ektikleri ağaçlar büyümeden kök salmadan kesmeye geliyorlar. Bir bölgede bu kadar ağaç kesilmez. Küçük ağaçları bile kesiyorlar. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” dedi.

KESİLEN AĞAÇLAR KABLOLARI KOPARDI

Geçtiğimiz Temmuz ayında bölgede sağanak yağış esnasında daha önce kesilen ağaçların elektrik tellerini koparttığını ve mağdur olduklarını ifade etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü orman envanteri çalışmasının orman katliamına dönüştüğünü belirten köylüler daha önce de 2020 yılında Z HABER’e ulaşarak; “Burası bizlerin ve bölgemizin oksijen deposu. Bu ağaç kesiminin durdurulmasını istiyoruz. Yapılan resmen kıyım. Bu konuda kimse bize tatmin edici yanıt vermiyor. Kontrollü kesme değil kontrollü katliama dönüştürmüş durumdalar. Buradan Sayın Valimize sesleniyoruz. Sesimizi duysun. Bu kesimin durdurulmasını rica ediyoruz” demişti.

Haciali Köyü sakinleri Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’ndan konu ile ilgili açıklama bekliyor.

Editör: U. G.