Yağışların ardından ortaya çıkan kanlıca mantarı pazardaki yerini aldı. Asıl mesleği sigortacılık olan Ümit Egün topladığı mantarlar ile verdiği pozlardan sonra sipariş yağdığını belirtti.

Kanlıca mantarı  damak tadına düşkün olanlar için vazgeçilmez bir mantar türü olarak bilinirken Kastamonu, Karabük, Bolu, Zonguldak ve Bartın’da da birçok vatandaş izin günlerinde ormana giderek kanlıca mantarı toplamaya başladı.

Yöre halkı tarafından toplanan kanlıca mantarını toptancılar alarak İstanbul başta olmak üzere birçok kentte satışa sunuyor. Soğuk hava araçları ile sevki sağlanan mantarın yağışların artması ile daha fazla çıkması ve fiyatının düşmesi bekleniyor.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve sigortacılık yapan Ümit Eşgün, izin günlerinde topladığı mantarlar ile ek gelir sağlıyor. Sosyal medya gruplarında paylaştığı resimler sayesinde siparişlere yetişemediğini ifade eden Eşgün, günlük 50 KG mantar topladığını ve topladığı mantarlar ile bin TL üzerinde gelir elde ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim