Karabük’te aydınlatma direkleri fırtınaya dayanamadı! Karabük’te aydınlatma direkleri fırtınaya dayanamadı!
Karabük'teki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle birlikte olduktan sonra HPV ve HIV gibi cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları iddiaları sosyal medyada büyük ses getirmişti. Üniversite bu iddiaları yalanlayarak; "Son günlerde ortaya atılan iddialanın gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, Üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur" ifadelerini kullanmıştı.
3 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında; 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Şüphelilerden F.D. ve E.A. gözaltına alınırken, İstanbul'da olduğu tespit edilen M.E.D.'nin yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderildi.
TOPLAM 10 GÖZALTI
Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Karabük Üniversitesi'ndeki iddialara ilişkin nefret söylemi içeren paylaşımlarla ilgili 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermiş, 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Böylece soruşturma kapsamında toplam 10 kişi gözaltına alınırken, 3 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.
Editör: Şeyma Kaya