Filyos Belediyesi personeline yüzde 100 zam! Filyos Belediyesi personeline yüzde 100 zam!
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullanılacak Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı. Kantarcılar İş Hanı’nın 5. katındaki merkezin açılışına CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, önceki dönem milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk,  Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, CHP Filyos Belediye Başkan Adayı Erol Acar, CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Hakan Toprak, CHP Nebioğlu Belediye Başkanı Adayı Çetin Verim, Beycuma Belde Başkanı Adayı Aytekin Çakmaklı, CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Belediye Meclisi Üyesi adayları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
KAMUSAL YARARI HER TÜRLÜ YARARDAN ÜSTÜN SAYARAK, TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞTIM
Başkan Kantarcı ile birlikte görev yapmak üzere CHP tarafından belirlenen Belediye Meclisi Üyesi adaylarının tanıtımının da yapıldığı açılışta konuşan Başkan Kantarcı, 2014 yılında yola çıkarken herkesin huzurunda ettiği yeminin son noktasına kadar sadık kaldığını söyleyerek, herkesin huzuruna açık alınla çıktığını söyledi. Başkan Kantarcı, “Bundan 10 yıl önce ettiğim yeminde, CHP Belediye Başkan adaylığı sıfatının yüklediği tarihsel sorumluluğun bilincinde olarak, halkımızın yüksek iradesiyle göreve getirildiğim takdirde, anayasa ve yasalara bağlılık içinde; Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğiyle, demokrasi, temel insan özgürlükleri ve laik cumhuriyet ideallerine sahip çıkarak; ulusal toplumsal ve kamusal yararı her türlü yarardan üstün sayarak, tüm gücümle çalışacağıma söz vermiştim.” dedi.
SÖZÜMÜ TUTTUM, BELEDİYENİN KAYNAKLARINI DOĞRU VE HALKIN YARARINA KULLANDIM
Başkan Kantarcı, belediyenin sahip olduğu kaynakları doğru ve halkın yararına kullanmak için de söz verdiğini söylediği yemin metninde, “Toplumun bütün kesimlerinin yaşam kalitesini yükseltmek, kent yaşamını daha kolay ve daha güzel hale getirmek; planlı kentleşme, şehircilik ve mimarlık kural ve ilkelerine bağlı olarak kentin mimari ve tarihsel dokusunu geliştirmek; altyapı hizmetlerini tamamlamak, güvenli hızlı ve ucuz kent içi ulaşım sistemleri kurmak; yoksulluğu kader olmaktan çıkararak, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam düzeyine sahip olmasını sağlamak; hava, gürültü, su ve toprak kirliliğini ortadan kaldırarak kentin doğasını korumak; çevreye uyumlu enerji kaynaklarının kullanımını özendirmek için de çalışma yapacağımda dair ifadeler yer vermiştim.” dedi.
HERKESİN VARLIK İÇİNDE, BİRLİK İÇİNDE, ÖZGÜR BİÇİMDE YAŞAYACAĞI BİR KENT İÇİN ÇABA HARCADIM
Engellilere, yaşlılara, şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmayı da önemli görevleri arasında saydığı 2014 yılındaki yemin metinde verdiği diğer sözleri de anımsayan Başkan Kantarcı, sözlerine, “Esnafın, tüketicinin dostu olarak, her iki kesimin de hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek; kenti demokratik yaşamın, dayanışmanın geçerli olduğu bir yaşam haline getirmek; etkili katılımcılık ve şeffaflık mekanizmaları kurup yönetimde dürüstlüğü sonuna kadar uygulamak; herkes için sanat ve kültür, her yaş için spor ve sağlıklı yaşam olanakları sağlamak; kenti doğal yaşamla buluşturup kent bitkileri ve hayvanlarına da azami özen ve ilgiyi göstermek; böylelikle herkesin ‘Varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde’ yaşayacağı bir kent kurmak için şerefim üzerine söz veriyorum demiştim. Şimdi bu yeminini son noktasına kadar yerine getirmiş olmanın huzuru içinde, açık bir alınla karşınızdayım” diyerek devam etti.
ÇAYCUMA’NIN STARLARI DEĞİL, STARLARI İLE KARŞINIZDAYIM
Başkan Kantarcı konuşmasının son bölümünde, listesinde yer alan Belediye Meclisi adaylarını Çaycuma’nın starları olarak tanıtırken, “Listemizde dernek başkanı var, inşaat mühendisi var, mali müşavir var, berber var, kafe işletmecisi var, esnaf var, hukukçu var, mimar var, ev kadını var, grafiker var, uluslararası ticaret uzmanı var. Bunları her biri bir star. Çaycuma’nın satarları değil, gerçek starları. Övünçle söylüyorum, bu zamana değin birlikte görev yaptığım belediye meclisi üyelerinin hiçbir yüzümü kara çıkarmadı, en küçük bir şaibeye karışmadı. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda mübarek Berat Kandili. Günahlardan arınma, tövbe günü. Ben bugün geçtiğimiz 10 yılın hesabını ver tertemiz bir şekilde huzurlarınıza çıktım. Bir anlamda, beraat ettim. Planlı şekilde hızla büyüyen Çaycuma’mıza önümüzdeki dönemde de hizmet için yol çıktık. Birçok planlamayı yaptık, Filyos Çayı kenarında yapacağımız düzenlemelerle oralar İstanbul Boğazı gibi olacak. Hazır olun Çaycuma Boğaziçi gibi güzelliğe sahip olacak.” şeklinde konuştu. Kantarcı’nın konuşmasının ardından, hep birlikte, açılış kurdelesi kesilerek Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Editör: Şeyma Kaya