Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar memur zammı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Evren Atış için şok iddia! Çocuk tacizinden gözaltında! Evren Atış için şok iddia! Çocuk tacizinden gözaltında!

Aşkar konuşmasında ‘Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz’ diyerek şunları söyledi:

“Bizim amacımız; kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını hukukunu korumak, refah seviyelerini yükseltmektir. Bizim hassasiyetimiz; kırmadan, dökmeden, kamu görevlilerinin kazanması için sağduyuyla sonuna kadar masayı işletmek ve kazanım üretmektir. Gerçekçi olmayan teklifleri reddederken de masada müzakereyi yürütürken de, sahadan ses verirken de aynı hassasiyetle hareket ettik. Toplu Sözleşme tekliflerimiz; Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin bu sürece dair sorumluluğunu gözeterek hazırlandı. Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik koşulları göz önüne alarak; zam teklifimizi 3’er aylık dönemler halinde sunmuştuk. Merkez Bankasının öngördüğü enflasyon beklentileri, bizim tekliflerimizin doğruluğunu teyit etmiştir.

ENFLASYON FARKI ZAM GİBİ SUNULUYOR
Kamu İşvereninin birinci ve ikinci teklifinde getirdiği rakamlar; ne ifade ettiğimiz gerçekliğe uygun, ne de beklentileri karşılayacak niteliktedir. Yüzdelik teklif, toplu sözleşmenin esası, enflasyon farkı, kayıpların telafisi, refah payı ise alım gücünü korumanın güvencesidir. Ama bugün görüyoruz ki; 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonrası alacağımız enflasyon farkı, zam gibi sunuluyor. Halbuki, enflasyon farkı; Kamu İşverenin jesti değil, toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır. Biz yetkili Sendikalarımız ve Memur-Sen Konfederasyonu olarak İsteriz ki; piyasa istikrarı sağlansın, enflasyon olmasın, enflasyon farkı da doğmasın ama görüyoruz ki; enflasyon gerçek, alım gücümüzün düştüğü ise hakikattir. Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı sorunlarda, hiçbir sorumluluğu olmayan kamu görevlileri olarak; emeğimizin iktisadi sıkılaşma politikalarının tasarruf kalemine dahil edilmesini kabul etmiyoruz.

Takvimin sıkıştığı müzakerelerin sonuçlanacağı son viraja giriyoruz.Gerçekçi, piyasa koşullarını dikkate alan, öngörülen enflasyonu ihmal etmeyen, refah payı içeren, kamu görevlilerinin reel alım gücünü yükseltecek, yeni bir teklifle gelinmesidir. Bu sebeple; Yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz.

Toplu Sözleşme masası kamu görevlilerinin sorunlarını çözmenin en etkili yoludur.

BÜYÜMEDEN GELEN PAY TÜM GELİR GRUPLARINA ADİL ŞEKİLDE PAYLAŞTIRILSIN
Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüyor. Büyümeden gelen pay tüm gelir gruplarına adil şekilde paylaştırılsın; kamu görevlilerine de hakkaniyetli bir şekilde yansıtılsın istiyoruz. Nasıl daha önceki süreçlerde Toplu Sözleşme masası kamu görevlilerinin sorunlarını çözmenin en etkili yoludur dediysek; bugün de bu sözümüzün arkasında duruyor ve masanın sonuç üretme kapasitesini sonuna kadar zorluyoruz. Süreç devam ediyor, tüm bu gerçekleri dikkate alarak Kamu İşvereni ve Hükümetten yarın; aileleriyle birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen’e imza attıracak teklifi bekliyoruz.”

Editör: Kağan İslamoğlu