ERDEMİR, KARDEMİR ve EREN Enerji kömür almayı kesti, iki asgari ücret ile birlikte tüm maliyetler son 2 yılda yüzde 300’e varan artış gösterdi. Bu da yetmedi Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun sahasında üretim yaptıkları için ton başına ödenen rödevans bedellerinde 1 Ocak itibariyle yüzde 140’a varan artış yapıldı. Rödevançıyı yok sayan siyasiler ve Ankara işletmecileri değil 4 binin üzerinde çalışan ile birlikte Zonguldak’ta çok önemli bir ekonomik girdi ile binlerce esnafın umut bağladığı esnafı vurdu. Ocaklar aylardan beri işçi azaltırken son maliyet artışı ile birlikte ocaklar tamamen boşaltılıyor.

ERDEMİR- KARDEMİR – EREN ENERJİ
Zonguldak’ta üretilen taşkömürü en doğal müşterisi konumundaki ERDEMİR, KARDEMİR ve EREN Enerji bazı firmaların kalitesiz ürün vermesini gerekçe göstererek kömür almayı kesti. Zonguldak’ın bağrından çıkan ve Zonguldak’ın her türlü yükünü, kirini, tozunu çektiği bu üç kurumun yerli kömür yerine ithal kömürü tercih etmesi ile sektör bitme noktasına geldi. Esasında maliyet artışlarının ötesinde en büyük tıkanma da burada yaşandı.

NEREDESİN POLAT ABİ!
Kilimli’nin çocuğu, Zonguldak’ın 20 yıldır milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda maden mühendisi olan Polat Türkmen, yani Zonguldak’ın Polat Abisi bu sorunu Ankara’da doğru şekilde gündeme getirip çözemedi. Rödevans bedellerinin sembolik rakamlara çekilmesi için lafı dolandırdı durdu.
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz aylardan beri gündeme taşıdığı konuyla ilgili Zonguldak’ın beş milletvekilinin bu kurumlara giderek görüşmeleri çağrısı yaptı. Ak Parti’nin üç milletvekili Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’a bu sorunu Ankara’da çözmeleri çağrısında bulundu. Ancak siyasetçiler duymadı, görmedi.

ZONGULDAK’IN KÖMÜRÜ YÜZDE 1’İ GEÇMİYOR
ERDEMİR, KARDEMİR ve EREN Enerji’nin alabileceği yerli kömür bir yıl içinde harcadıkları kömür toplamında yüzde 1’i geçmiyor. Ancak buna rağmen, Zonguldak’a sırt çevirmeye devam ediyorlar. Tüm gerekçeler masaya yatırılıp bir uzlaşı zemini yaratılması gerekirken ÇATES dışında kömür alan yok. ÇATES’in de rekabet olmadığı için kömür fiyatlarını aşağıya çekmesi dikkat çeken bir başka detay. 
Zonguldak’a yapılan bu büyük ihanet ve sahipsizlik karşısında tekrar tekrar soruyoruz sayın milletvekillerimize:
Bu sorunu çözemeyecekseniz neyi çözeceksiniz?
Rize’deki çay fabrikalarının Rize’deki üreticinin çayını almayıp gemi ile çay getirmesi neyse Zonguldak’taki tablo da bu!
Lütfen kendinize gelin!
Kimin siyasetçilerisiniz?
Kimin milletvekillerisiniz?
KAMUOYU ADINA SORUYORUZ!