Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'na 283 erkek ve 40 kadın öğrenci kabul edilecek. Ayrıca, Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne ise 200 erkek öğrenci alınacak. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’na toplam 283 erkek, 40 kadın öğrencinin alınacağı aktarılırken, Güvenlik Birimleri Fakültesi’ne de 200 erkek öğrencinin alımının yapılacağı duyuruldu. 

Cinayette fuhuş, alkol ve uyuşturucu detayı! Kamil Gezer neden öldürüldü? Cinayette fuhuş, alkol ve uyuşturucu detayı! Kamil Gezer neden öldürüldü?

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir ilanda Jandarma Genel Komutanlığı’nın öğrenci alımı yapacağı aktarıldı. Muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak üzere yayımlanan ilanda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na 483 erkek ve 40 kadın öğrenci alınacağı, toplamda 523 öğrencinin JSGA’da eğitime başlatılacağı vurgulandı.  

JSGA öğrenci alım başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?  

Resmi Gazete’de yayımlanan ilan kapsamında tüm adaylar, teminle ilgili detaylara www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının https://kamuilan.sbb.gov.tr adreslerinden ulaşacak. "2024 Yılı JSGA Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu" başlığı ile yayımlanan ilandaki detaylarla birlikte başvurular başladı. 

Editör: Hanife Küçük