Geçtiğimiz gün yapılan MHP İl Başkanları Toplantısı’nda, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ittifak ile ilgili sözlerini de yorumlayan Murat Kotra “Tüm aday adaylarımız ittifak olsun olmasın başvurularını yapıyor. İttifak olabileceğinin bilincindeler. İttifak olduğu takdirde de Ak Partili MHP’li demeden hepimiz sahada olacağız” dedi.

Hasan Bircan dualarla uğurlandı! Hasan Bircan dualarla uğurlandı!

3 VEYA 5 BELEDİYE PAZARLIĞINDA DEĞİLİZ!
İl Başkanları Toplantısı'nda 31 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkiye Yüzyılı'nın tecellisine odaklandık. 3 veya 5 belediye pazarlığında değiliz. AK Parti ile müzakerelerde öncelik Türkiye Yüzyılı. Tarafımız belli ve değişmedi. MHP üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecek. Pazarlık yoktur, hedef aynıdır. 'Sen çok aldın, ben az aldım' deme merakı yok. Cumhur İttifakı olarak büyük resme kafa yoruyoruz. Fitne akınına hazırlıklıyız.' dedi.

İTTİFAK OLURSA ADAY ADAYLARINA HAKSIZLIK OLMAYACAK MI?
Devlet Bahçeli’nin sözleri hakkında “Zonguldak bazında baktığımızda aynı şeyler geçerli. 2-3 yeri almak için pazarlığa oturmuyoruz. Biz ittifak yokmuş gibi tüm ilçe ve beldelerde aday adaylığı başvurularını alıyoruz. Belediye Başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği aday adaylarımız başvurularını yapıyorlar. Yarın öbür gün ittifak olabilirin bilincindeler. Aday gösterilmeyecek noktalar olabilir o durumda da partimizin üyelerini farklı şekilde değerlendireceğiz. Kimsenin hakkını yedirmeyiz.” dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?
Kotra ayrıca ittifak yapılıp yapılmayacağının ne zaman netleşeceği konusunda da “İl Başkanımız Mustafa Öztürk ile, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan başta olmak üzere ilçe başkanlarımız teşkilat üyelerimiz zaten bu konuları sürekli görüşüyorlar. Belki onlarca kez oturmuşlardır. Pazartesi günü genel merkez heyetleri tarafından son bir görüşme daha olacak bunun sonucunda raporlar Ak Parti ve MHP genel merkezlerine sunulacak. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız teşkilatın kararına da önem vererek hangi noktalarda ittifak yapılacak bunun kararını değerlendirecek. Tahminim 10-15 gün içinde netleşmiş olur.” İfadelerini kullandı

Editör: U. G.