Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye başkan aday adayı İsmail Eşref, CHP il binasına gelerek mülakata girdi. Mülakattan sonra açıklama yapan Eşref şu ifadeleri kullandı;

Zonguldak'ta sokak köpeğine çarpıp kaçtı! Yaşananlar pes dedirtti! Zonguldak'ta sokak köpeğine çarpıp kaçtı! Yaşananlar pes dedirtti!

"Eleştiri değil, bunun şöyle anlaşılması lazım Ben yarıda bırakan bir adamım. İki sene sonra üç sene sonra tekrar seçime girmem, beş sene sonra gene girmeyen bir adam nereden çıktım? Tombaladan çıkmadım. Ben partiliyim. Ben Zonguldaklıyım. Ben istiyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi belediyeyi alsın. Bu şu demek değil: Benden başkası seçimi alamaz iddiası gibi şımarıklık yapmıyorum ama; şunu söylüyorum: Halk kimi istiyorsa bir halk oylaması olsun. Halk oylaması anket demek. Üç merkez yoklaması. Kabiliyetlerimi anlattım. Bayındırlıktan, belediye başkanlığına gelen on dakikada ne anlatır? Ama; onlar beni anladılar. Şunu söylediler; tebrik ederiz, on iki sene sonra bir görev üstlenmek üzere gelmişsiniz dediler. Ben makam sevdalısı değilim. Yoksa üç kere seçim geçti, olmadım. Bir kere görevi bıraktım. Hiç makam için gelmiyorum. Ben hizmet sevdalısıyım, ben insan sevdalısıyım. Ben insanın elini sıkarken, selamlaşırken elini öyle hafif sıkmam. Tutarım kolundan. Bay, bayan fark etmez. Gözünün içine bakarım. Tam gözüne ve; tebessüm ederim. Şimdi bu ne biliyor musunuz? Bu benim karakterim. Bunu zorlasa kimse yapamaz” dedi.

Editör: Melisa Sapaz