Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımları için şartların belli olmasının ardından vatandaşlar başvuru tarihini ve nasıl yapılacağını merak ediyor.

Zonguldak İş-Kur konu ile ilgili paylaşımda bulunarak sadece E-devlet üzerinden, online ve telefon üzerinden başvuru alınacağını bizzat kuruma gelip başvuru yapmak isteyenlerin işleminin yapılmayacağını ifade etti.

5 gün boyunca enkazda kalmıştı! Zonguldak'ta evlendi! 5 gün boyunca enkazda kalmıştı! Zonguldak'ta evlendi!

TTK İşçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan 1500 işçi alımında gece saatlerinden itibaren sıra bekleme görüntüleri tarih olacak. İşçi alımı için başvurular alo 170 ve e-devlet üzerinden online bir şekilde yapılabilecek.

TTK belirttiği Kura çekimi tarihinde Noter huzurunda kura işlemlerini gerçekleştirecek ve adaylarla paylaşacak.

TTK İşçi Alımı Başvuru Şartları

2000 İşçi Personel alımı kapsamında yayımlanacak ilana başvurular bazı nitelikler doğrultusunda alınacak. Alımlar pano- ayak üretim işçisi kadrosunda olmak üzere bu kapsamda, adaylardan genel olarak,

- Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

- En az İlkokul mezunu olmak,

- Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 32 yaşından gün almamış olmak,

- Zonguldak 1500 işçi alımı için Zonguldak ilinde, Bartın 400 işçi alımı için Bartın ilinde, Karabük 100 işçi alımı için Karabük ilinin Yenice ilçesinde ikamet ediyor olmak.

Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince, 25.09.2023 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Editör: U. G.