Instagram Kurtarma Kodu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram kurtarma kodu iki farklı kimlik doğrulama imkanı sunuyor. İletim sorunlarında kod gelmediğinde Instagram kurtarma kodu devreye girer ve işlemlerinizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Instagram kurtarma kodu sosyal medya güvenliği için oldukça önemlidir. Sosyal medya da zaman zaman sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda kimlik doğrulamanız gerekebilir. Özellikle kullanıcıların hesaplarının çalınması gibi olumsuz durumlar gelişebilir. Instagram kurtarma kodu da oldukça önemlidir. İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi ile doğrudan ilişkili bir konudur. Eğer Instagram üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulama yaptıysanız herhangi birisi cihaz üzerinden sizin Instagramınıza erişmek istediğinde hesabınıza bir giriş kodu gelir.

Eğer iki faktörlü kurtarma kodu kullanmıyorsanız oluşan durumda kurtarma kodlarından faydalanabilirsiniz. Instagram kurtarma kodu sayesinde hesabınıza giriş yapmak isteyen kişinin siz olup olmadığınızı teyit etmek için geliştirilen bir özelliktir. Peki, Instagram kurtarma kodu nasıl kullanılır?

Instagram Kurtarma Kodu Nasıl Kullanılır?

Instagram kurtarma kodunu her kullanıcı almalıdır. Bu hesaplarını güven altında tutmak için önemli bir faktördür. Bunun için Instagram hesabınıza giriş yapın ve sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye tıklayın. Ayarlar seçeneğine tıklayın ve ‘’Güvenlik’’ seçeneğine girin. Bu aşamada ‘’İki Faktörlü Kimlik Doğrulama’’ seçeneğine tıklayınız. Instagram kurtarma kodunu kullanmak oldukça basittir. Sizler de bu sayede kolayca Instagram hesabınızı güvence altına alabilirsiniz.

Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

Instagram hesabınızı güvence altına almak için iki faktörlü kimlik doğrulama yapmalısınız. Bu özelliği kullanmak için;

  • Cep telefonunuza gelen SMS kodları,
  • Google gibi 3.şahıs kimlik doğrulama uygulamasına gelen giriş kodları,

İki faktörlü kimlik doğrulmayı etkinleştirdikten sonra kod alma gibi bir sorun yaşıyorsanız hesabınızın kurtarma kodlarına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda telefonunuzu kaybettiğinizde ya da sim kartınız bloke olsa bile kimlik doğrulama kodu size mesaj olarak gönderilmez. Kısacası Instagram hesabınıza erişmeniz de zorlanacaksınız.

Instagram Kimlik Doğrulama Kodları Almak

Instagram kimlik doğrulama kodları almak için ilk olarak;

  • Kimlik doğrulama uygulaması,
  • Kısa mesaj,
  • Yedek kodlar,

Yabancı bir cihazdan hesabınıza giriş yapıldığında size bildirim gelir. Bunun için yukarıda yer alan özellikleri etkin hale getirmelisiniz.

Editör: TE Bilişim