Sosyal medya platformları denilince akla gelen ilk sosyal medya platformlarından biri de Instagram'dır. Instagram Mavi Tik nasıl alınır başlıklı bu yazımızda önemli detaylara değineceğiz. O nedenle tüm içeriği dikkatlice okumanızda fayda var.

Instagram'daki mavi tik nedir ve nasıl satın alabilirim? Instagram'daki mavi tik nasıl alınır? Instagram'da bildiğimiz mavi onay işareti olan Instagram hesap doğrulama rozeti, Instagram profilinin doğrulandığını gösterir. Instagram'daki mavi tikler, bu sosyal medya platformlarında hesabı olan ünlüler, futbolcular ve politikacılar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Mavi bir onay işareti, bu hesapların gerçek kişiler olduğunu gösterir.

Instagram'da mavi tik ne işe yarar?

Instagram'daki mavi onay işareti, bir Instagram hesabının bir kişiye, markaya veya kuruluşa ait olduğunu gösteren bir etikettir. Bir hesapta bu hashtag'in bulunması, hesabın Instagram tarafından onaylandığını da gösterir.

Instagram'da mavi bir onay işareti genellikle bu marka veya ünlü hesaplarının gerçek olduğunu gösterir. Mavi tik sahibi olmak özellikle markalar için çok önemlidir. Sonuçta Instashop'un ülkemizdeki işleyişi göz önüne alındığında, markanın Instagram hesabındaki mavi tik işareti, söz konusu markanın güvenli alışveriş yaptığını gösteriyor.

Instagram mavi tik şartları

Instagram onaylı rozeti (mavi tik) almak isteyen hesapların belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Instagram, Mavi Tik uygulamasını değerlendirirken öncelikle hesap uyumluluğunu kamu yararı açısından dikkate alacaktır. Bununla birlikte, platformun doğrulama kriterleri, Instagram tarafından belirlenen mevcut standartlardan bazılarını karşılayıp karşılamadığınızı da dikkate alır.

Instagram'dan mavi onay işareti almak isteyen herkesin öncelikle Instagram'ın Hizmet Şartları'na ve Instagram'ın Topluluk Kurallarına uyması gerekir. Bu kurallara uyan ve kamu yararına hizmet eden Instagram hesaplarının başka kriterleri de karşılaması gerekmektedir. Instagram'ın mavi tik şartları şunlardır;

  • Benzersiz
  • Tek kişi
  • Sorunsuz

Hadi, Instagram'daki mavi tik ne işe yarıyor? Nasıl Satın Alınır (2023'te Yeni) başlıklı yazımıza devam ederken gelin Instagram'ın mavi tik şartlarına bir göz atalım.

Instagram'da mavi tik alma koşulları

Instagram'ın mavi onay işareti koyarken dikkate aldığı en önemli kriterlerden biri hesabınızın benzersiz olmasıdır. Başka bir deyişle, yukarıda belirtildiği gibi, hesabın gerçek kişi tarafından açılmış veya tescil edilmiş bir işletme veya kuruluşu temsil etmesi gerekmektedir.

Mavi tik almak isteyen hesapların bir diğer şartı da özgünlüktür. Diğer bir deyişle, Instagram hesabınız, kurum ve kuruluşların tek veya temsilcisi mülkiyetinde olmalıdır. Doğrulanmış bir Instagram hesabı isteyen kişiler yalnızca bir hesabı doğrulayabilir.

Instagram'ın size yeşil onay verirken dikkate aldığı şeylerden biri de hesabınızın dikkat çekmesidir. Yani Instagram kullanıcılarının düzenli olarak aradığı hesap olmalıdır. Hesap size ait olabileceği gibi bir markaya veya kuruluşa ait olabilir.

Instagram bu kararı verirken öncelikle hesapları inceleyecek ve ayrıca Haber Kaynağı'ndaki önemli hesapları da dikkate alacaktır. Instagram, reklam veya ücretli haber kaynaklarından gelen hesapları inceleme kaynağı olarak kabul etmeyecektir.

Bu popüler sosyal medya uygulamasında Twitter gibi ücretli bir şekilde mavi tik alınamıyor. Şirket bu konuda son derece hassas davranıyor. Bildiğiniz üzere Twitter geçtiğimiz aylarda ücretli mavi tik aboneliği sistemine geçti. Ancak diğer platformlardan benzer bir uygulama gelmedi. Instagram'da da belirli şartlar çerçevesinde mavi tik rozeti alınabilmektedir.